Roland Garros - Az egykori top 5-ös összehozta minden idők legrosszabb adogatójátékát - videó
Az egykori top 5-ös összehozta minden idők legrosszabb adogatójátékát - videó
Fotó: Brightcove

Az egykori top 5-ös összehozta minden idők legrosszabb adogatójátékát - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2020/09/30 18:08
Kiki Bertens egy több mint háromórás mérkőzésen búcsúztatta a 2012-es Roland Garros-döntős Sara Erranit a torna második fordulójában. A találkozó nem csak a drámai végjáték miatt marad emlékezetes, de az olasz játékos adogatásait is nehéz lesz elfelejteni. 

Errani tehetségéről sokat elárul, hogy akár már egy teljesen átlagos szervával is egészen nyugodtan Grand Slam-bajnok lehetett volna, a Roland Garroson mindenképpen. Ő viszont mindig is a profi mezőny legvégéhez tartozott adogatóként, ami behatárolta a lehetőségeit, de a korlátjaihoz mérten egész sokat kihozott a karrierjéből: 2012-ben bejutott a Roland Garros döntőjébe és a legjobb ötben is volt a ranglistán.

2016 óta hanyatlóban van a pályafutása, még egy doppingbotrányba is belekeveredett, a világranglistán jelenleg is 100-on kívül jegyzik. Mostanság megint biztatóbb formát mutatott, Párizsban például a selejtezőből főtáblára jutott, ahol simán legyőzte az olimpiai bajnok Monica Puigot az első körben. Szerdán már sokkal nehezebb ellenfél várt rá Kiki Bertens személyében, de bőven volt esélye a továbbjutásra.

Csak azok a szervák ne lennének, ugye. Az olasz játékosnak volt előnye az első szettben és a döntő játszmában is - utóbbiban mérkőzéslabdáig is eljutott - ám végül egyik lehetőséggel sem élt, és a mérkőzés végére fizikálisan teljesen összeomló Bertens jutott tovább. Az első játszmában 6:5-ös állásnál Errani konkrétan minden idők egyik, ha nem a legrosszabb adogatójátékát hozta össze. 


Vegyük sorban:

  1. Az első szervája az alapvonal mögött (!) landolt. Utána elrontott két feldobást, amiért figyelmeztetést kapott, és elveszítette a pontot. 0-15
  2. Elrontott három feldobást, majd megpróbálkozott egy alsó szervával. Elveszítette a pontot. 0-30
  3. Végre sikerült pályára tenni a szervát, de utána elrontott egy tenyerest. 0-40
  4. Újabb két elrontott feldobás, amiért kapott egy újabb figyelmeztetést és elvették az első szerváját. Másodikra alsó szervát ütött, Bertens nyerte a labdamenetet.

A szettet tie-breakben a holland nyerte, Errani viszont kiharcolta a folytatást, és egy egészen elképesztő döntő szett vette kezdetét. 2:2 után sorozatban 10 (!) játékot nyert a fogadó, vagyis Errani háromszor szerválhatott a győzelemért, volt, amelyikben meccslabdáig is eljutott. Végül mégis Bertens nyert, aki a meccs után annyira görcsölt, hogy tolószékben kellett levinni a pályáról.

Hozzászólások