Roland Garros - Kiosztotta a Roland Garros illetékeseit a pocsék szervezés miatt a top 10-es kanadai
Kiosztotta a Roland Garros illetékeseit a pocsék szervezés miatt a top 10-es kanadai
Fotó: Europress/AFP

Kiosztotta a Roland Garros illetékeseit a pocsék szervezés miatt a top 10-es kanadai

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/02 13:43
Denis Shapovalov kétszer is adogathatott a továbbjutásért, mielőtt kénytelen volt fejet hajtani a spanyol Roberto Carballes Baena előtt a csütörtöki játéknap egyik leginkább embert próbáló mérkőzésén. A kanadai frusztráltságát levezetendő nekiment egy kicsit a Roland Garros szervezőinek a meccs után.

A kilencedik kiemelt 5:4-nél és 6:5-nél is adogathatott a mérkőzésért, de képtelen volt lezárni azt. A 101. helyen rangsorolt spanyol megnyerte az utolsó három játékot és 7:5, 6:7, 6:3, 3:6, 8:6 arányban behúzta a meccset

A csalódott Shapovalov a vereségét követő interjúban odaszúrt egy kicsit a Garros szervezőinek a buborékkal és a játékrend kialakításával kapcsolatban is. Egy fájó vereség után egy játékos gyakran mond olyat, vagy fogalmaz úgy, amit később megbán. Nem tudni, hogy a kanadai esetében ez-e a helyzet, mindenesetre kezeljük a nyilatkozatát a föntiek figyelembevételével. 

Shapovalov meglehetősen feldúlt volt amiatt, hogy a páros meccsét - Rohan Bopannával az oldalán - az ötórás egyes összecsapását követően kellett lejátszania. Jelzőivel nem kímélte a szervezőket a játékrend kialakítása miatt.

"Őszintén szólva nem végeznek valami jó munkát" - mondta Shapovalov. "Igazából nincs is buborék, főleg a második szállodában, ahogy hallottam. A meccsek ütemezése pedig katasztrófa. Egy ötórás mérkőzés után most mennem kell párost játszani. Ez full pocsék szervezés."

"Csalódott vagyok. Ne feledjük, hogy ugye Grand Slam-tornán vagyunk. Nem akarom, hogy egy elkényeztetett gyereknek tűnjek, de az ember számít némi segítségre a torna szervezőitől, hogy versenyezni tudjon. Most mégis hogy várják el tőlem, hogy egy ötórás meccs után visszamenjek párost játszani?"

Shapovalovnak és Bopannának pihenten sem lett volna könnyű dolga a korábbi wimbledoni bajnok Jack Sock/ Vasek Pospisil páros ellen, így azonban esélyük sem volt, és kevesebb, mint egy óra alatt kikaptak.


A US Open negyeddöntőse azt mondta, sokkal jobban is el lehetett volna osztani a mérkőzéseket. Andrey Rublev és Stefanos Tsitsipas azonban nem panaszkodhatnak, hisz a két hamburgi döntős kedden játszotta az első körös meccsét, tegnap pedig mindketten esti mérkőzést kaptak. 

Shapovalov szerint a US Opnen kialakított buborék sokkal biztonságosabb volt a játékosok számára. Itt a Garroson két olyan szállodában kell lakniuk, melyeket külsősök is használhatnak. New Yorkban a versenyzők olyan szállodában laktak Long Islanden, melyet csak ők vehettek igénybe. 

"Már az első fordulót is szervezhették volna jobban" - folytatta Shapovalov. "Szerintem ez nem elfogadható, ahogy az általuk kialakított buborék sem. Tulajdonképpen nincs is buborék. Elhagyhatod a szállodát, bemehetsz a városba, semmi probléma, senki sem fog megállítani. New Yorkban ezt sokkal jobban csinálták."

Tennis Now

Hozzászólások