Roland Garros - Balázs Attila 32 évesen jutott el oda, ahova minden magyar teniszező el szeretne jutni
Balázs Attila 32 évesen jutott el oda, ahova minden magyar teniszező el szeretne jutni
Fotó: Europress/AFP

Balázs Attila 32 évesen jutott el oda, ahova minden magyar teniszező el szeretne jutni

Fucsovics Márton után Balázs Attila is bemutatkozik a Roland Garroson, a 32 éves teniszezőnek ráadásul ez lesz pályafutása első mérkőzése a salakos Grand Slam főtábláján. Attila ezúttal jó sorsolást kapott, ha nem hátráltatják a sérülések, minden esélye meglesz a továbbjutásra. A női táblán Babos Tímeának szoríthatunk, aki a román Ana Bogdannal csap össze a nyitó körben.

Denis Shapovalov [9] - Gilles Simon (Philippe Chatrier, 4. mérkőzés)

Bár Gilles Simon finoman szólva sincs acélos formában, azért bízhatunk benne, hogy a hazai Grand Slam-tornájára csak összeszedi magát, hiszen ebben a korban már sosem lehet tudni. Azaz 35 évesen már minden francia teniszezőnek el kell gondolkodnia, hogy vajon hány lehetősége lesz még visszatérni a Roland Garrosra. De hát nem kapott könnyű ellenfelet, még akkor sem, ha Denis Shapovalov azért nem egy salakguru. Viszont a Open-negyeddöntővel és a római elődöntővel a zsebében, ráadásul top 10 kapuján kopogtatva, a fiatal kanadai varázsló még a csigalassú párizsi salakon is próbálkozni fog mindennel, ami szem-szájnak ingere. Ilyenkor szólhat közbe a jó öreg rutin, meg az évek, na és az, ha valaki áttörhetetlen betonfallá tud átlényegülni az alapvonalon, ha arra van szükség.

Szóval lehet, hogy kapunk egy jó kis stíluspárbajt, de az is előfordulhat, hogy töksima meccs lesz. De Shapovalovot akkor is élmény nézni, ha sima háromban nyer az őszi párizsi nyirokban. (Szántó Petra)


Vasek Pospisil - Matteo Berrettini [7] (Suzanne Lenglen, 11 óra)

Matteo Berrettini az előző két szezonban rengeteget fejlődött, amihez saját bevallása szerint fejben kellett beérnie, mert a tenisze alapján már korábban is nagy dolgokra lett volna hivatott. Az olasz szervagép minden borításon feltalálja magát, tornagyőzelme például csak kemény pályán nincs, azon viszont van egy Grand Slam-elődöntője. A sorsolása alapján nem nehéz elképzelni, hogy messzire jut Párizsban, akár egy negyeddöntő is kinézhet neki, valószínűleg egy Novak Djokovic elleni. De ezzel kicsit előre szaladtunk, főként, hogy az első fordulóban trükkös ellenfél vár rá. Vasek Pospisil ugyan nem számít salakspecialistának, de 2020-ban elképesztő skalpokat gyűjtött: Daniil Medvedevet, David Goffint, Roberto Bautista Agutot, Denis Shapovalovot és Milos Raonicot is legyőzte idén. Illik tehát komolyan venni, mert ha végül meglepetést nem is tud okozni, aligha adja majd olcsón a bőrét. (Németh Dániel)

Jaume Munar - Stefanos Tsitsipas [5] (Suzanne Lenglen, 3. mérkőzés)

Bár Tsitsipas egy hamburgi döntő után érkezik a Garrosra, mégis lehet, hogy azt kell mondjuk, bizonyos szempontból hullámvölgyben van. Pedig a döntő zömében kifejezetten jól játszott Rublev ellen, leszámítva az utolsó néhány játékot, amikor lezárhatta volna a meccset. Szinte már a kezében érezhette a trófeát, amikor érthetetlen módon összezuhant, és elbukta a finálét. Ennél még durvább sztori a US Open harmadik fordulója, ahol negyedik szett 5:1-ről, és összesen hat meccslabdáról kapott ki nagyon csúnyán Corictól. Közben még volt egy római első körös veresége is Sinnertől. A fiatal olasztól épp ki lehet kapni, itt inkább az volt a furcsa, hogy a keservesen kiharcolt döntő szettben szemernyi esélye sem volt ellene. Ezek a csúnyán elbukott meccsek komoly nyomot hagyhatnak Tsitsipasban, és ha nem is Munar, de a későbbiekben Dimitrov vagy Shapovalov ellen adódhatnak ebből majd gondjai. (Kálmán Laci)

stefanos-tsitsipas-hamburg-min.jpgFotó: Europress/AFP

Yasutaka Uchiyama - Balázs Attila (13-as pálya, 3. mérkőzés)

Balázs Attila 32 évesen és 2 naposan jut el oda, ahova minden magyar teniszező el szeretne jutni, amikor kiderül, hogy van egy kis érzéke ehhez a játékhoz: a Roland-Garrosra. Persze járt már ott juniorként, játszott már a kvaliban, de ez most azért picit más lesz. Alanyi jogon játszani a főtáblán, és nem is esélytelenül.

Balázs Attila 32 évesen és 2 naposan nyerhet életében először meccset Grand Slam-tornán. Yasutaka Uchyama egyfelől Attila mögött van a világranglistán (95.), másfelől eddig egyetlen Grand Slam-meccset sem nyert. salakon pedig még csak nem is próbálkozott ATP-tornán.

Ha Attilának nem fáj a talpa, nem fáj semmilye, akkor ezzel a lehetőséggel élnie kell. Mert ha él, akkor jó eséllyel adódik majd még egy. (Szabó Gábor)

Babos Tímea -  Ana Bogdan (7-es pálya, 11 óra)

A magyar teniszező nincs igazán jó formában, már ami az egyest illeti, párosban pedig ki tudja, milyen nyomokat hagyott benne és partnerében a kellemetlen emlékű US Open. Reméljük, őt és a New Yorkban visszaléptetett Kristina Mladenovicot is extrán motiválni fogja az a verseny, és egymás oldalán ismét megmutatják, ők a világ legjobbjai párosban. Elsőként azonban egyesben kell bizonyítani, és a világranglista-93. Bogdannál nem nagyon kaphatott volna kedvezőbb ellenfelet Timi, meglátjuk, ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy menjen egy kört Párizsban.

Hozzászólások