Roland Garros - A női döntő elé
A női döntő elé

A női döntő elé

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/06/05 10:38

France Tennis French Open Nehéz Samanta Stosurra úgy gondolni, mint a női döntő favoritjára, de nem lehet másként.

Nem lehet másként gondolni arra, aki 19 Grand Slam torna győztesét búcsúztatta el, plusz Jelena Jankovicsot. Serenát ráadásul meccslabdáról, Henint pedig szetthátrányból. Arról nem beszélve, hogy aki látta őt a charlestoni döntőben Zvonereva ellen, az már akkor tudta, hogy azzal a tenisszel bárkit képes lehet megverni. Schiavone ellen ráadásul az utolsó négy meccsét nyerte, kétszer salakon, szettveszteség nélkül. Köztük volt egy itt a Garroson tavaly az első fordulóban, amikor még csak Sam volt kettejük közül kiemelt, ő is épphogycsak.

Arról nem beszélve, hogy Francesca egyike volt azoknak a játékosoknak, akik egy mezei tornadöntőt is képesek voltak szétizgulni, legyen az mondjuk Hasseltben, Taskentben vagy Luxemburgban. Nyolc elveszített finálét követően nyerte meg végre első tornáját még 2007-ben, a festői Bad Gasteinben.

Jó, mondjuk ebben a mutatóban Stosur sem parádézott, neki is kellett öt kísérlet, mire meglett az első siker, de azt ne feledjük, hogy ő azért ötszörös GS győztes párosban és vegyes párosban, ami egyfelől nem mond sokat, mert a vegyespáros finálét 47 fizető nézőnél több ritkán tekinti meg, de tétjében azért legalább picikét hasonlít. Schiavone eddig Fed kupa döntőknél nagyobb meccset még nem igazán vívott, ott meg azért mégsincs egyedül az ember. 2006-ban a mindent eldöntő meccsen is ott volt mellette Vinci, amikor behúzták azt a belgák ellen.

stosur Mindezekből azt gondolom, teljesen egyértelmű, hogy Schiavone nyer simán kettőben.

Mégiscsak női döntőről van szó.

Hozzászólások