Tenisz - Pliskova hatalmas bírói hiba után kiesett, majd szétverte a bírói széket
Pliskova hatalmas bírói hiba után kiesett, majd szétverte a bírói széket
Fotó: Europress/AFP

Pliskova hatalmas bírói hiba után kiesett, majd szétverte a bírói széket

Németh DánielNémeth Dániel
2018/05/16 20:13

Karolina Pliskova számára jól alakul eddig a salakszezon, Stuttgartban győzött, Madridban az elődöntőig menetelt. Rómában viszont már a második fordulóban kiesett, de ehhez azért egy borzalmas vonalbírói döntés is hozzájárult.

A korábbi világelsőt Maria Sakkari győzte le, döntő szett 7:5-re. Elvitatni semmiképpen sem kell tőle a sikert, a fiatal görög nagyot játszott az utóbbi időben jó formában teniszező cseh ellen, ettől függetlenül tény, hogy a sikeréhez kellett egy kapitális vonalbírói hiba is.

 

Pliskova 5:5-nél adogatott, majd egyenlő állásnál szépen megoldott egy lecsapást. Elméletileg ez az ő pontja lett volna, a vonalbíró azonban outot jelzett, a székbíró pedig nem korrigálta a téves döntést. Miután a supervisor már tehetetlen volt, maradt a pályán hozott ítélet. Sakkari így jutott bréklabdához, amit ki is használt.

A FELVÉTELEKEN TISZTÁN LEHETETT LÁTNI, HOGY LECSAPÁS A PÁLYÁT TALÁLTA EL, 
TALÁN MÉG CSAK A VONALAT SEM CSÍPTE EL. 

A hosszas közjátékot követően Pliskova játéka szétesett, Sakkari pedig nagyon szép, helyenként kifejezetten bátor játékkal lezárta a találkozót. Meccs után általában a székbíróval is kezet szoktak fogni a játékosok, azonban Pliskova a mozdulat közben meggondolta magát, és az ütőjével elkezdte a bírói széket csapkodni.

A széket valamelyest meg is viselte az ütlegelés. 

Hozzászólások