Tenisz - Osaka: "Magabiztos és nyugodt vagyok az állapotommal kapcsolatban"
Osaka: "Magabiztos és nyugodt vagyok az állapotommal kapcsolatban"
Fotó: Europress/AFP

Osaka: "Magabiztos és nyugodt vagyok az állapotommal kapcsolatban"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/27 11:20
Kedden kezdi meg szereplését a 2019-es US Openen a női egyes tavalyi győztese, Naomi Osaka. A világelső japán teniszező, aki az Arthur Ashe Stadion nappali programját nyitja az orosz Anna Blinkova elleni mérkőzésével, főként közelmúltbeli sérüléséről beszélt a torna előtti médianapon, ugyanakkor kitért arra is, hogyan készül megbirkózni a címvédőként rá nehezedő nyomással. 

A US Open tavalyi bajnoka bő két hete volt kénytelen térdsérülés miatt feladni Sofia Kenin elleni negyeddöntős meccsét Cincinattiben, komoly aggódásra késztetve ezzel rajongóit az év utolsó Grand Slam-tornáján való részvételével kapcsolatban. Bár ő maga akár egy esetleges orvosi javaslatot is kész lett volna felülírni, a jelek szerint jó erőállapotban érkezett New Yorkba: „Egyre jobb állapotban van a térdem, napról-napra többet és intenzívebben tudok játszani. Szerencsére könnyen gyógyuló vagyok, így azt gondolom, rendben leszek a rajtra.”

Osaka nyíltan beszélt a tornára való mentális felkészüléséről is, amiben a kulcstényező számára a pályák és a körülmények mély ismerete. „Minden nap úgy megyek ki a pályára, hogy szeretnék valami újat tanulni és mindent a lehető legjobban elvégezni. Úgy érzem, otthonosan mozgok ezeken a pályákon, és nem azért, mert tavaly én nyertem. Gyerekkoromban sokat ütögettem itt, később pedig edzettem is ebben a központban. Ezekből az emlékeimből fakad az otthonosság érzése bennem.”

063_1169812192.jpg Fotó: Europress/AFP

A világelső japán teniszező szót ejtett arról is, hogyan készül megbirkózni a címvédőre nehezedő nyomással. „Nagyon hasznos volt elindulnom Indian Wellsben, ahol megéreztem, mekkora a nyomás a címvédőn. Az ott gyűjtött tapasztalatok egyértelműen segítették az erre a tornára való felkészülésemet.” utalt a márciusi versenyre, ahova pályafutása során először érkezett címvédőként. 

„Lazának, kényelmesnek érzem magam itt. Elképzelhető, hogy ez az elmúlt hónapok tempója miatt van így, de nagyon nyugodt vagyok, tudom, hogy alapvetően minden évben jól játszom itt. Tavaly zsinórban három vereség után jöttem ide, és az volt a célom, hogy nyerjek egy meccset. Miután ez sikerült, még egyet szerettem volna nyerni mindig. Magabiztos és nyugodt vagyok a mostani állapotommal kapcsolatban.”

via US Open

Szöveg: Nánási Antal


Hozzászólások