Tenisz - Nem lesz ott a US Open-bajnok az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon
Nem lesz ott a US Open-bajnok az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon
Fotó: Europress/AFP

Nem lesz ott a US Open-bajnok az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/11 18:13
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo

Azok a fránya térdek! 

Térdsérülés miatt nem vesz részt a 2020-as tenisz szezon első nagy tornáján, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon a legutóbbi Grand Slam-torna női bajnoka, Bianca Andreescu. A 19 esztendős kanadai teniszező óriási meglepetésre nyerte meg a 2019-es US Opent, miuán a döntőben bátor játékkal győzte le Serena Williamst. 

Az októberi világbajnokság óta térdsérüléssel bajlódó Andreescu Twitter-oldalán elmondta, hogy bár nagyon szeretett volna ott lenni Melbourne-ben, ez idén nem fog összejönni. A kanadai lány tavaly a második fordulóig jutott az Australian Openen, így egy jó meneteléssel sok pontot gyűjthetett volna a világranglistán. 

"Tiszteletben kell tartanom a térdem és a testem helyreállítási tervét. Minden nap egyre jobban érzem magam és egyre erősebb vagyok, de sajnos az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság túl hamar jön a rehabilitációs folyamat során."

Andreescu mellett a 2009-es US Open-bajnok Juan Martín del Potro, valamint a francia Richard Gasquet is térdoperáció utáni rehabilitáció vagy térdsérülés miatt kénytelen kihagyni az év első Grand Slam-tornáját.  

Hozzászólások