Tenisz - Nadal szerint erősen kétséges, hogy lesz-e US Open
Nadal szerint erősen kétséges, hogy lesz-e US Open
Fotó: Europress/AFP

Nadal szerint erősen kétséges, hogy lesz-e US Open

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/04 16:16
Rafael Nadal, a spanyolok sztárteniszezője a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem bízik abban, hogy szeptemberben le tudják bonyolítani a US Opent.

"New York a vírus által leginkább érintett helyek egyike. Ezért várnunk kell, meglátjuk, mi történik" - mondta a világranglista második helyezettje.

A mostani terv az, hogy szigorú higiéniai és biztonsági intézkedések mellett augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezik a Grand Slam-tornát Flushing Meadows-ban.

Nadal úgy látja, két feltételnek mindenképpen teljesülnie kell, hogy a viadalt le lehessen bonyolítani.

"Addig nem térhetünk vissza a pályára, amíg az egészségünk veszélyben van" - fogalmazott. A másik terület szerinte az utazás, garantálni kell, hogy minden játékos repülhessen külföldre.

A teniszezőknél legalább július 31-ig nem rendeznek jelentős nemzetközi tornákat. A wimbledoni bajnokságot törölték, a Roland Garrost pedig - amely az eredeti kiírás szerint most zajlana Párizsban - szeptember-októberre halasztották.

Nadal elárulta, hogy a bezártság ideje alatt két hónapig nem teniszezett, csak a közelmúltban tért vissza az edzőpályára.

"Fokozatosan haladok, lépésről lépésre, nem játszom minden nap és nem edzek sokat" - mondta a 19-szeres Grand Slam-győztes játékos.

MTI

Hozzászólások