Tenisz - Nadal saját múzeumába került a 13. párizsi GS-trófea
Nadal saját múzeumába került a 13. párizsi GS-trófea
Fotó: Eurosport/Getty

Nadal saját múzeumába került a 13. párizsi GS-trófea

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/14 14:56
Saját mallorcai múzeumában helyezte el a 13. párizsi diadaláért járó trófeát Rafael Nadal.
"Mindenkit üdvözlök. Újra itt vagyok Mallorcán, Manacorban, és nyilvánvalóan nagyon boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem" - üzent szurkolóinak a spanyol teniszező, aki 20. GS-győzelmével beérte az eddig egyedül csúcstartó svájci Roger Federert.

Nadal megemlítette, hogy a siker keserédes, mivel a koronavírus-járvány megnehezíti az emberek életét, elsősorban az egészség megőrzése miatt van miért aggódni, de sokaknak a megélhetését is jelentősen befolyásolja a pandémia.

"Reméljük, hogy javul a helyzet, hogy a lehető leghamarabb rendelkezésre fog állni vakcina és hogy megint egy kellemesebb, boldogabb világban élhetünk majd" - tette hozzá.

Megköszönte az elmúlt hetekben kapott szurkolói támogatást. Emlékeztetett rá, hogy személyes kapcsolatfelvételre mostanában nem kerülhetett sor, de sokat jelentettek neki a közösségi médiafelületeken és közvetlenül a telefonjára érkező buzdítások. Végül megemlítette, hogy mindenki, aki ellátogat a múzeumba, segít az alapítványának abban, hogy támogatni tudja a rászorulókat.

NadalMuzeum.jpgFotó: Eurosport/Getty

A Rafa Nadal Museum Xperience-ben többek között megtekinthető a világranglistán jelenleg második, 34 éves teniszező számos trófeája, valamint meze és cipője, melyekben GS-tornákat nyert. Nadal pályafutásának bemutatása mellett helyett kaptak a múzeumban más sportnagyságok - többek Michael Jordan, Fernando Alonso, Pau Gasol, Roger Federer, Mireia Belmonte, Usain Bolt, Serena Williams és Cristiano Ronaldo - által adományozott emlékek és tárgyak.

Nadal kezdeményezésére a Baleár-szigetek lakói ötven százalékos kedvezménnyel látogathatják a múzeumot.

MTI

Hozzászólások