Tenisz - Nadal: Remélem, hogy hónapokról van szó, amíg megoldódik a válság, és nem évekről
Rafael Nadal
Fotó: Europress/AFP

Nadal: Remélem, hogy hónapokról van szó, amíg megoldódik a válság, és nem évekről

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/27 10:03
Borúlátóan nyilatkozott a folytatásról Rafael Nadal, a spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja.
"Pesszimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy hamarosan visszatér minden a normális kerékvágásba. Mi, teniszezők minden héten utazunk, hotelekben szállunk meg, repülünk országról országra. Hiába lennének zárt kapusak a tornák, a szervezéshez rengeteg emberre van szükség, úgyhogy nemzetközi szinten komoly problémákat látok" - jelentette ki a világranglista második helyezettje egy online beszélgetésben, amelyet a spanyol szövetség szervezett.

A salakkirály - aki nemrég elárulta, hogy a koronavírus-járvány miatt másfél hónapja nem fogott ütőt - úgy vélekedett, hogy lassanként javul a helyzet, de a játékosok is kemény másfél hónapon vannak túl, és időbe telik, amíg visszanyerik a csúcsformájukat.

Nadal és Murray egy csoportba került a virtuális madridi tenisztornán | Hosszabbítás

Egy csoportba került Rafael Nadal és a szintén volt világelső Andy Murray a hétfőn kezdődő virtuális madridi tenisztornán. A sorsolást Lars Graff korábbi versenybíró, az ATP alelnöke vezényelte le otthonából, és a 16 fős férfi mezőnyben az 1-es kvartettben kapott helyet az ötszörös madridi bajnok Nadal, a háromszoros Grand Slam-győzte Murray, a kanadai Denis Shapovalov és a nagy videojátékos hírében álló francia Gae:l Monfils.

"Remélem, hogy hónapokról van szó, amíg megoldódik a válság, és nem évekről. Gazdaságilag is rosszul állunk, sokan elvesztik a munkájukat, és szomorú látni a halálozási adatokat" - tette hozzá a 33 éves Nadal, aki a héten elindul a virtuális madridi versenyen, ahol többek között Andy Murrayvel is összecsap a képernyő előtt.

A sportág eseményei március eleje óta szünetelnek, és leghamarabb július közepén kezdődhetnek meg ismét. Wimbledont már törölték, a francia nyílt bajnokságot szeptemberre tették át, a US Open megrendezése pedig egyelőre kérdéses.

MTI

Hozzászólások