Tenisz - Nadal óriási csatában, döntő szett tie-breakben verte Medvedevet
Nadal óriási csatában, döntő szett tie-breakben verte Medvedevet
Fotó: Europress/AFP

Nadal óriási csatában, döntő szett tie-breakben verte Medvedevet

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/13 18:04
A világelső Rafael Nadal három szettben legyőzte az orosz Daniil Medvedevet a Londonban zajló férfi tenisz-világbajnokság negyedik napján.

A két játékos idén az amerikai nyílt bajnokság döntőjében is összecsapott, akkor Nadal öt játszmában nyert.

Az Andre Agassi-csoport délutáni mérkőzésének első játszmájában mindössze egyetlen bréklabdát láthatott az O2 Aréna közönsége, ám mivel azt az idén US Open-döntős Medvedev nem tudta kihasználni, rövidítés döntött. Ebben az orosz játékos 3-3 után az összes labdamenetet megnyerte, így előnybe került.

A második szett Nadal-brékkel kezdődött, és mivel a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol teniszező - aki soha nem tudta még megnyerni az évzáró vb-t - sokkal stabilabban szervált, mint korábban, 41 perc alatt egyenlített.

A döntő felvonás eleje hatalmas Medvedev-fölényt hozott: az orosz szórta a nyerő ütéseket, a spanyol sokat rontott, így jutottak el a felek 5-1-ig, amikor Nadal adogatóként mérkőzéslabdát hárított. Ettől lendületbe jött, sorozatban öt játékot nyert, majd a rövidítésben is jobbnak bizonyult az orosznál, akinek ez volt a második veresége.

Nadalnak ez volt az első győzelme, és pénteken a görög Stefanos Tsitsipas ellen kivívhatja az elődöntőbe jutást.

MTI

Eredmény, Andre Agassi-csoport, 2. forduló:
Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Daniil Medvedev (orosz, 4.) 6:7 (3-7), 6:3, 7:6 (7-4)
Hozzászólások