Tenisz - Nadal és Djokovic után Federer is búcsúzott
Nadal és Djokovic után Federer is búcsúzott
Fotó: Europress/AFP

Nadal és Djokovic után Federer is búcsúzott

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/16 17:28
A hatodik helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipas két játszmában legyőzte a harmadikként rangsorolt svájci Roger Federert a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokság első szombati elődöntőjében.

A nyolcfős szupertornán a hatszoros bajnok Federernek csütörtök este ki-ki mérkőzést kellett vívnia az ötszörös győztes szerb Novak Djokoviccsal, ám meglepően simán győzött. A svájci sztár az osztrák Dominic Thiem mögött lett második kvartettjében. Tsitsipas úgy nyerte meg pénteken az Andre Agassiról elnevezett csoportot két győzelem-egy vereség mérleggel, hogy a záró körben kikapott a világelső Rafael Nadaltól.

A 20-szoros GS-győztes, 38 esztendős Federer hamar brékhátrányba került a nála 17 évvel fiatalabb riválisával szemben, és Tsitsipas már 4:1-re is vezetett. Miután a görög játékos négy bréklabdát is hárított, már a játszmáért adogatott, és végül 47 perc alatt jutott előnyhöz. Az utolsó játékban Federer hat játszmalabdát hárított, de ez is kevésnek bizonyult.

A második szettben 1:1-nél a svájci teniszező ismét elveszítette - nullára - adogatójátékát, majd négy bréklabdához jutott, és 2:2-re egyenlített. Azonban Tsitsipas nem tört meg, hanem megint elvette riválisa szervajátékát, majd hozta sajátját is. A görög 5:3-as vezetésnél Federer a meccsben maradásért adogatott, sikerrel, majd két bréklabdája is volt, de Tsitsipas innen is meccslabdához jutott, és egy ásszal lezárta az 1 óra 37 percig tartó összecsapást.

Federer sorozatban harmadszor kapott ki az ATP-vb elődöntőjében.

Tsitsipas - aki tavaly Milánóban még az U21-esek számára kiírt világbajnokságon diadalmaskodott - a vasárnapi fináléban a címvédő német Alexander Zverev és Thiem párharcának győztesével találkozik.

MTI

ATP-világbajnokság, London, elődöntő:
Stefanos Tsitsipas (görög, 6.)-Roger Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:4
Hozzászólások