Tenisz - Nadal és Djokovic örülhet: jövőre egy "szupertorna" lehet
Nadal és Djokovic örülhet: jövőre egy "szupertorna" lehet
Fotó: Europress/AFP

Nadal és Djokovic örülhet: jövőre egy "szupertorna" lehet

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/25 10:44
Új időpontban gondolkozik Gerard Pique, a férfi tenisz Davis Kupát átalakító Kosmos-csoport elnök-vezérigazgatója.

Az FC Barcelona labdarúgója a múlt héten lezajlott döntőről közölte, elégedett a szervezéssel, de jövőre még jobb finálét kívánnak rendezni Madridban. A 18 csapatosra duzzasztott torna során több probléma is felmerült, az első napokon a nézőszám elmaradt a várakozásoktól, néhány esti párharc pedig csak másnap hajnalban ért véget.

"Nyitottak vagyunk a tárgyalásra a férfi versenyeket szervező ATP-vel, hogy a Davis Kupát és az ATP Kupát egyesítve egy kéthetes szupertornát hozzunk létre, és találjunk egy jobb időpontot a versenynaptárban" - mondta a Kosmos vezetője, amely társaság nagyban hozzájárult az 1900-ban elrajtolt DK átalakításához, 25 év alatt hárommilliárd dollárt költ a sorozatra.

A januárban Ausztráliában bemutatkozó ATP Kupa során tíz nap alatt 24 csapat küzd meg egymással Sydneyben, Brisbane-ben és Perth-ben.

A sztárok közül a világelső Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovic is támogatja a DK és az ATP Kupa összeolvadását, időpontnak pedig szeptembert javasolták.

Pique és a nemzetközi szövetséget (ITF) irányító David Haggerty azt sem zárta ki, hogy a nők csapatversenyét, a Fed Kupát is bevonják a lebonyolításba. Az ugyancsak átszervezett Fed Kupa 16 csapatos döntőjének 2020-tól három éven át Budapest a házigazdája.

A Davis Kupa-döntőt a házigazda spanyol válogatott nyerte meg, a vasárnapi végjátékban 2-0-ra legyőzte a kanadaiakat. A Rafael Nadal vezette spanyolok hatodszor hódították el a trófeát.

A sorozat 119 éves történetében tavaly még hagyományos formában rendezték meg a finálét, akkor a horvátok 3-1-re nyertek Franciaországban. Idén az ITF reformjának értelmében a selejtezőre és a 18 csapatos madridi döntőre redukálódott a DK-program.

MTI

Hozzászólások