Tenisz - Nadal: elsősorban most nyugalomra vágyom
Nadal: elsősorban most nyugalomra vágyom
Fotó: Europress/AFP

Nadal: elsősorban most nyugalomra vágyom

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/12 12:43
Rafael Nadal egyelőre nem tudja, játszik-e még ebben az évben valahol az után, hogy vasárnap 13-adszor is megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot, ezzel pályafutása 20. Grand Slam-sikerét aratta.
"Nem tudom, hol lépek még pályára. Jelen pillanatban azt sem tudom megmondani, hogy a következő hónapokban fogok-e még játszani egyáltalán" - mondta a 34 éves spanyol a párizsi döntőt követően, melyben 6:0, 6:2, 7:5-re legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicot.

Hozzátette: nem döntött még arról, hogy a hátralévő tornákat figyelembe veszi-e, vagy a következő év elejéig beiktat egy szünetet.

000_8RW3P8.jpgFotó: Europress/AFP

A férfi versenyeket szervező ATP átalakított programja szerint november elején fedettpályás viadalt rendeznek Párizsban, a világbajnokságra pedig - amelyen az év legjobb nyolc játékosa vehet részt - november közepén kerül sor Londonban.

Nadal még soha nem nyerte meg a szezonzáró viadalt, ennek ellenére nem biztos abban, hogy ott lesz a brit fővárosban. Ahogy elmondta, ezt a családjával és a szakmai csapatával kell megbeszélnie a következő napokban, most azonban elsősorban nyugalomra vágyik.

MTI

Hozzászólások