Tenisz - Monte Carlo

Monte Carlo

Szabó GáborSzabó Gábor
2011/04/13 19:36

64306181

Welcome to the world of Red Dirt!

Ahogy Federer megfogalmazta, az idei salakszezon különleges jelentőségű lehet, hiszen a világelsőségről hosszú távon is dönthet. És ezúttal nem csak saját magára gondolt (mert itt most ő veszítheti a legkevesebbet), hanem Rafára és Noléra.

Nadal a tavalyi évet innntől kezdve uralta, mostantól félelmetesen sok pontot kell védenie, címvédője a teljes salakszezonnak és a következő három Grand Slam tornának.

Djokovics az eddigi hónapokat uralta, így hivatalosan is édes hármasra bővítette az eddigi Nadal-Federer rivalizálást. Bár salakon nem biztos, hogy bírni fogja azt a tempót, amit eddig diktált, a lassabb borításon pedig játéka sem lesz annyira hatékony, mint keménypályán, viszont mentálisan olyan előnyt szedett össze a két nagy ellen, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A nyomás Nadalon óriási, mindenki tudja, miért. Ez az ő borítása, az ő területe, az ő világa. De ahogy ő a salaksikereket átmentette a gyorsabb borításokra is, és a Garros cím adta lendületből két hónap alatt össze is hozott egy karrier Grand Slamet, úgy Djokovicsnak is sokat seg1thet az, hogy Federeren és Nadalon keresztül nyert meg mindent az elmúlt hónapokban. De mindez hiába, ha most nem veszi át teljesen az irányítást. Így aztán rajta is óriási a nyomás.

Ilyenkor szokott eljönni a nevető harmadik ideje. A nevető harmadik személyére azonban sokan pályáznak, nem csak Federer.

Akárhogy is alakul, rossz dolgunk nem lesz. Szóval vágjunk bele a közepébe, kezdjünk Monte Carlóban! Rafa és Roger versenyben, Nole pihenget és élvezi az életet.

[gallery link="file" columns="2"]

Hozzászólások