Tenisz - Minden jegy elkelt, a több millió angol meg azt néz, amit akar
Minden jegy elkelt, a több millió angol meg azt néz, amit akar
Fotó: Europress/AFP

Minden jegy elkelt, a több millió angol meg azt néz, amit akar

HosszabbitásHosszabbitás
2018/07/10 12:41

A wimbledoni teniszbajnokság férfi döntőjének kezdési időpontja akkor sem változik, ha Anglia válogatottja bejut a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjába.

"Néhány évvel ezelőtt elmondtuk, hogy a döntő 14 órakor kezdődik, és ez így is van minden esztendőben" - mondta Richard Lewis, az All England Tennis Club elnöke a BBC-nek hétfőn.

A férfi döntő helyi idő szerint 14 órakor, az oroszországi világbajnokság fináléja pedig két órával később kezdődik, vagyis a két esemény minden bizonnyal némileg fedi majd egymást.

Lewis cinikusan közölte, ők sem kérték a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, hogy fontolják meg a vb-döntő kezdési időpontjának módosítását.

"Nagy az érdeklődés, minden jegy elkelt. Egyáltalán nem tervezzük, hogy bármin is változtatunk" - nyilatkozta.

A wimbledoni lelátókon többen már az angol-svéd negyeddöntőt is az okostelefonjuk segítségével nézték. Richard Lewis hangsúlyozta, hogy az óriáskivetítő a teniszmérkőzéseknek van fenntartva, vagyis azon vasárnap sem lesz látható a futballmeccs.

Megszívják az angolok, ha bejutnak a döntőbe | Hosszabbítás

Gyorsan előre bocsájtom, kedvelem az angolokat, szeretem ahogyan tisztelik, ápolják a hagyományaikat, felnézek rájuk azért, ahogyan a sportra tekintenek úgy általában, legyen szó akár hosszútávfutásról, akár fociról, akár teniszről, vagy bármi másról. Tudom, tudjuk, hogy sok esetben nem úgy döntenek, ahogyan a világ más részein döntenének, tudom, tudjuk, hogy az ésszerűség azért nem mindig fő szempont akkor, amikor egy-egy fontos döntést meghoznak.

Az elnök sportszerűen megjegyezte, nagyon szurkolnak a labdarúgó-válogatottnak, hiszen szombaton, a svédek legyőzése után is remek hangulat volt Wimbledonban. A teniszrajongóktól egyetlen panasz sem érkezett az időpontütközés miatt, és mivel sok helyen van ingyenes, nyilvános internet-szolgáltatás a sportközpontban, a telefonján vagy a táblagépén bárki nézheti a futballmérkőzést.

Anglia a világbajnokság szerdai elődöntőjében Horvátországgal találkozik.

(MTI)

Hozzászólások