Tenisz - Megdőlt a nézőrekord Federer és Nadal fokvárosi gálamérkőzésén
Megdőlt a nézőrekord Federer és Nadal fokvárosi gálamérkőzésén
Fotó: Europress/AFP

Megdőlt a nézőrekord Federer és Nadal fokvárosi gálamérkőzésén

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/07 22:01
Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapását – ahogy azt a helyszínen bejelentették – 51 954 néző tekintette meg pénteken a Fokváros Stadionban, amely a 2010-es labdarúgó-vb egyik elődöntőjének helyszíne volt.

A sportág korábbi nézőrekordja Federer és Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.

A fokvárosi gálán - amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember is pályára lépett - a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra nyerte meg.

A mobil keménypálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben - utalva Nadal kedvenc borítására -, majd a játéktér vízi úton került Dél-Afrikába.

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.

MTI


Hozzászólások