Tenisz - Magyarország ad otthont 2020-tól 2022-ig a tenisz Fed Kupa döntőjének!
Magyarország ad otthont 2020-tól 2022-ig a tenisz Fed Kupa döntőjének!
Fotó: Europress/AFP

Magyarország ad otthont 2020-tól 2022-ig a tenisz Fed Kupa döntőjének!

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/27 11:27

Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló női tenisz Fed Kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben - jelentették be csütörtök délelőtt a londoni Queen's Tennis Clubban.

A finálé megrendezésére Budapest mellett Moszkva és Szentpétervár, Berlin, München, Prága, Bécs, illetve Chicago is pályázott.

Budapesten jövőre a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a Fed Kupa-döntőnek, edzeni a BOK Csarnokban lesz lehetőségük a csapatoknak, 2021-től pedig az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor az eseményre.

A Fed Kupa döntőjét jövőre már egy helyszínen, egy hét alatt, a legjobb 12 csapat részvételével rendezik meg, a magyar válogatott házigazdaként alanyi jogon résztvevő lesz.

 „Hatalmas szakmai siker, hogy a Magyar Tenisz Szövetség pályázata ilyen erős nemzetközi mezőnyben tudott nyerni, és így az új formátumú BNP Paribas Fed-kupa döntő rendezési jogát Magyarország kapta meg. Számos WTA és ATP Tour verseny, illetve több mint 100 ITF Pro Circuit torna megrendezése után ezzel a versennyel végleg felkerül Budapest a nemzetközi teniszélet térképére. Nagy örömmel látjuk 2020 és 2022 között vendégül a világot, hogy megtekintsék nálunk a női tenisz legjavát, egyben kihasználnánk az alkalmat, hogy megmutassuk a világnak a magyar női tenisz tehetségeit, és nem utolsó sorban a csodálatos fővárosunkat” – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnökeÍgy változik meg a Fed-kupa lebonyolítási rendje!

Hosszas előkészítés és játékosokkal, a nemzeti szövetségekkel, a WTA-val való sorozatos konzultációk előzték meg a Fed-kupa rendszerének mostani átalakítását. Ennek értelmében a sorozat egy 16 csapatos oda-visszavágó alapú kétnapos selejtező körrel indul 2020 februárjában. A BNP Paribas Fed-kupa döntője egy hatnapos verseny lesz 2020 áprilisában, amelyen a februári selejtezőkör 8 győztese vesz majd részt az előző év döntőseivel, Franciaországgal és Ausztráliával, egy szabadkártyás csapattal, és Magyarországgal, mint a verseny házigazdájával. A selejtezők vesztesei rájátszásban vesznek részt, hogy a következő évben is indulhassanak a selejtezőkörben.  A sportág történetében most először a BNP Paribas Fed-kupa döntő díjazása ugyanakkora lesz – összesen 18 millió dollár - mint a férfi Davis-kupáé, ami nagy lépés a nemek közti esélyegyenlőség erősítése érdekében a sportágban. A Fed-kupa nemzetközi nagykövete Billie Jean King, a történelem egyik legnagyobb női teniszezője, sportolója lesz.


MTI

Hozzászólások