Tenisz - Kyrgiost komolyan szankcionálta az ATP, felfüggesztett eltiltást és pénzbírságot kapott
Kyrgiost komolyan szankcionálta az ATP, felfüggesztett eltiltást és pénzbírságot kapott
Fotó: Europress/AFP

Kyrgiost komolyan szankcionálta az ATP, felfüggesztett eltiltást és pénzbírságot kapott

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/26 12:51
Tizenhat hétre szóló, felfüggesztett eltiltást és 25 ezer dolláros pénzbírságot kapott Nick Kyrgios, a férfi tenisz-világranglista 27. helyezettje.

Az ausztrál játékos azért bűnhődik, mert augusztusban a cincinnati tornán az orosz Karen Hacsanov elleni találkozón engedély nélkül elhagyta a pályát, káromkodott, továbbá sportszerűtlenül viselkedett ellenfelével szemben. Ezért nem sokkal később már 113 ezer dolláros pénzbüntetést kapott, ám a férfi versenyeket szervező ATP most visszaesőként újabb szankciókkal sújtotta.

Kyrgios a hónap elején, a US Open alatt egy interjúban korruptnak nevezte az ATP-t, ám később visszavonta állítását, így azért nem kapott büntetést.

A 24 éves teniszező ugyancsak csütörtökön bejelentette, hogy vállsérülés miatt nem vesz részt a következő hetekben az ázsiai tornákon, hanem otthon kúrálja magát.

Az ausztrál játékos - aki botrányai mellett idén már két viadalt is megnyert - korábban a júniusi londoni tornán kapott 17 500 dolláros büntetést, előtte pedig a májusi római versenyen balhézott a mérkőzésvezetővel, ezért leléptették.

MTI

Hozzászólások