Tenisz - Kyrgios mérkőzéslabdát hárítva győzte le Tsitsipast a washingtoni elődöntőben
Kyrgios mérkőzéslabdát hárítva győzte le Tsitsipast a washingtoni elődöntőben
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios mérkőzéslabdát hárítva győzte le Tsitsipast a washingtoni elődöntőben


2019/08/04 13:52
Nick Kyrgios mérkőzéslabdát hárítva győzte le az első helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipast a washingtoni torna elődöntőjében. Az ausztrál teniszező idén második alkalommal jutott fináléba, Acapulcóban többek között Rafa Nadal legyőzésével lett bajnok. Ellenfele ezúttal a Peter Gojowczykot két játszmában búcsúztató Daniil Medvedev lesz.

A botrányairól is elhíresült ausztrál ezúttal sem maradt adós a showműsorral: veszekedett a szurkolókkal, összetörte az ütőjét, láb között ütötte vissza a labdát, alulról adogatott és a labdára sem nézve röptézett. Az utolsó szett rövidítésében már 5-1-re vezetett, mégis meccslabdát kellett hárítania, majd saját mérkőzéslabdájánál - akárcsak a negyeddöntőben - egy szurkolóval beszélte meg, hogy hová szerváljon. A tipp ismét bejött, így Kyrgios készülhet a harmadik kiemelt Medvedev elleni fináléra. 

Tsitsipast pedig az vigasztalgatja, hogy hétfőtől új karriercsúccsal már ötödik lesz a világranglistán.

000_1HQ843.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ez a hét valami félelmetes volt. Valószínűleg ez eddigi pályafutásom legjobb tornája. Nagyon élvezem a játékot, Washington nagy élmény, a közönség fantasztikus. De talán az a lényeg, hogy megfelelően végzem a dolgom. Minden nap ugyanazt a rutint követem, próbálok változtatni a szokásaimon, ami kifizetődni látszik. Zsinórban ötödik napja versenyzek, egészen elégedett vagyok magammal" - értékelt győzelmét követően az ausztrál teniszező, aki leendő ellenfelét is dicsérte, külön kiemelve szokatlan stílusát és a remek mozgását. 

Medvedev a várakozásoknak megfelelően sokkal simább mérkőzésen jutott döntőbe, két szettben, 6:2, 6:2 arányban verte Peter Gojowczykot. Fogadóként pokoli hatékony volt az orosz - 56%-ban nyerte a labdameneteket - és mind az öt bréklabdáját értékesítette. "A hozzánk hasonló játékosok meccsein mindig egy brék dönt vagy a tie-break, valószínűleg holnap is erre számíthatunk. Mindketten próbálunk majd figyelni a ritörnökre, ezen kívül a stabilitás lehet a kulcs" - magyarázta a top 10-es orosz, akinek fel kell majd kötnie a gatyáját a döntőben.

Kyrgios mérlege idén ugyanis öt meccsből négy győzelem a világranglista első tíz helyén álló ellenfelek ellen.

Eredmények, elődöntő:
Kyrgios (ausztrál)-Tsitsipas (görög, 1.) 6:4, 3:6, 7:6 (9-7)
Medvedev (orosz, 3.)-Gojowczyk (német) 6:2, 6:2

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások