Tenisz - Kiderült: az új helyszín Perth az ATP csapatversenyben
Kiderült: az új helyszín Perth az ATP csapatversenyben
Fotó: Europress/AFP

Kiderült: az új helyszín Perth az ATP csapatversenyben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/28 12:55
Perth lesz a profi férfi teniszversenyeket szervező ATP új, jövő januárban debütáló csapatversenyének a harmadik helyszíne, ami egyben azt is jelenti, hogy 31 év után megszűnik a Hopman Kupa.

Az már korábban kiderült, hogy 2020 januárjában Sydney és Brisbane lesz a másik két házigazdája a férfi csapatversenynek.

Craig Tiley, az ausztrál szövetség ügyvezető-igazgatója csütörtökön arról beszélt, hogy adataik szerint Perth-ben a jelenlegi legjobb 12 férfijátékos közül négy, a legjobb 24 közül pedig nyolc lép pályára. A három állomásos csapatverseny egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit és a döntőt Sydneyben rendezik.

Az ATP Kupa elnevezésű versenysorozatban 24 válogatott négy hatos csoportban mérkőzik majd egymással tíz napon keresztül az ausztrál nyílt teniszbajnokság előtt. A sorozat összdíjazása 22 millió dollár, a győztesek akár 750 ranglistapontot is gyűjthetnek. A csapatokat maximum öt játékos alkothatja, és a párharcokban két egyes és egy párosmérkőzésre kerül majd sor.

A verseny miatt 2020-ban az Australian Open az eredetileg tervezetthez képest egy héttel később, január 20-án kezdődik. A torna hosszú távon akár - az új, november végi lebonyolítása miatt sok éljátékos által kritizált - Davis Kupa riválisa is lehet.

A nem hivatalos vegyescsapat-vb-t, a Hopman Kupát 1989-ben rendezték meg először, s az idei - minden bizonnyal utolsó - versenyt Svájc nyerte.


                                                                                                                                                MTI

Hozzászólások