Tenisz - Kenin jobban bírta erővel, legyőzte Muguruzát az Ausztrál Open döntőjében
Kenin jobban bírta erővel, legyőzte Muguruzát az Ausztrál Open döntőjében
Fotó: Europress/AFP

Kenin jobban bírta erővel, legyőzte Muguruzát az Ausztrál Open döntőjében

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/01 11:56
Az amerikai Sofia Kenin nyerte meg a női egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati döntőben 4:6, 6:2, 6:2-re legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát.

A 21 éves, moszkvai születésű Kenin tavaly három tornagyőzelemmel robbant be a legjobbak közé, Grand Slam-tornákon viszont első fináléjára készült, miután előzőleg még a nyolc közé sem jutott. A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes Muguruza negyedik GS-döntőjét játszotta, az Australian Openen az eddigi legjobb szereplése a negyeddöntő volt 2017-ben. 

Az idén nem a legjobb előjelekkel érkezett meg Melbourne-be, mivel a felvezető hobarti torna negyeddöntőjétől vírusfertőzés miatt visszalépett, és az évnyitó GS-verseny első fordulójában 0:5-nél ápolást kért kimerültség miatt - ehhez képest a folytatásban már csak egy szettet vesztett a döntőig. Kenin és Muguruza korábban egyszer, tavaly Pekingben találkozott, akkor az amerikai három szettben (6:0, 2:6, 6:2) győzött.

A szombati csatában a 26 éves spanyol nyugodott meg először, 1:1-nél elvette ellenfele adogatását, és a kiélezett küzdelmet jelzi, hogy a kilencedik gémben már tíz bréklabdánál tartottak a felek. Végül a venezuelai születésű Muguruza 5:4-nél, 52 perc elteltével kiszerválta a nyitójátszmát.

A folytatásban a spanyolok volt világelsője egyre inkább fáradni látszott, miközben Kenin remekül mozgatta őt az alapvonalról, rendre ő nyerte a hosszú labdameneteket, és 32 perc alatt kiegyenlített. Az utolsó felvonásban Muguruza már főként csak az első szerváiban bízhatott, míg riválisa ekkor is sokkal stabilabban ütött és frissebben mozgott, így végül 2 óra 3 perc elteltével ő ünnepelhetett.

Kenin pályafutása negyedik serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 4,1 millió ausztrál dollárt (853 millió forint) kapott


MTI

Hozzászólások