Tenisz - Január óta először nyert egyéni meccset Andy Murray
Január óta először nyert egyéni meccset Andy Murray
Fotó: Europress/AFP

Január óta először nyert egyéni meccset Andy Murray

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/27 10:52

Január óta először nyert egyéni mérkőzést Andy Murray korábbi világelső teniszező, aki 14 év után ismét challenger-tornán indult el Mallorcán.

A háromszoros Grand Slam-bajnok brit hétfőn 6:0, 6:1-re verte a 17 éves francia Imran Sibille-t a 46,6 ezer euró (15,2 millió forint) összdíjazású Rafa Nadal Openen. Előzőleg január 1-jén, Brisbane-ben nyert meccset, az ausztrál James Duckworth ellen.

A világranglistán jelenleg 328. helyezett Murray legutóbb 2005-ben, a belgiumi Monsban indult challenger-versenyen. A kétszeres olimpiai bajnok - aki a 2020-as szezonra szeretne újra csúcsformába kerülni - januárban még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul, de a második csípőműtétje után végül augusztus elején visszatért, ám Cincinnatiben és Winston-Salemben is a nyitókörben kikapott.

A 32 éves skót teniszező kihagyja a jelenleg zajló US Opent, mert állítása szerint egy esetleges ötszettes találkozóra még nem áll készen. Tervei szerint szeptemberben és októberben - Csuhajban és Pekingben - ismét rangosabb tornákon versenyez majd.

MTI

Hozzászólások