Tenisz - Djokovic edzője is koronavírusos
Djokovic edzője is koronavírusos
Fotó: Europress/AFP

Djokovic edzője is koronavírusos

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/26 17:28
Goran Ivanisevic koronavírustesztje is pozitív lett a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour zárai (Zadar) versenye után, amelyen többen, így a világelső főszervező Novak Djokovic is megfertőződött.

A 2001-ben wimbledoni bajnok horvát sportember - aki jelenleg Djokovic edzőjeként dolgozik - közösségi oldalán számolt be arról, hogy két negatív tesztet követően ezúttal pozitív lett az eredménye. Kiemelte: jól érzi magát, nincs semmilyen tünete, és továbbra is tartja magát az elszigetelődéshez.

"Szeretném felhívni mindazok figyelmét, akik az elmúlt napokban velem találkoztak, hogy pozitív lett a tesztem. Felkérem őket, hogy különösen vigyázzanak magukra és szeretteikre" - fogalmazott.

Az Adria Tour zárai tornáján résztvevők közül Djokovicon kívül a rosszullét miatt meccsét is lemondó - így a fertőzés miatt elsőszámú felelősnek tartott - bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, miként Djokovic erőnléti edzője, Marko Paniki, továbbá Dimitrov edzője, Christian Groh. A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

A hírek hallatán a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zárai meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

MTI

Hozzászólások