Tenisz - Idén már nem lesz Fed-kupa döntő 
Idén már nem lesz Fed-kupa döntő
Fotó: Europress/AFP

Idén már nem lesz Fed-kupa döntő 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/26 14:15

Jövőre kerül megrendezésre a BNP Paribas Fed-kupa döntő, a résztvevő csapatok és a sorsolás nem változik.

A BNP Paribas Fed-kupa döntőjének szervezőbizottsága ma bejelentette, hogy a 2020-as finálé a koronavírus járvány miatt nem kerül megrendezésre.Az új dátum 2021. április 13-18., a helyszín pedig továbbra is a Papp László Sportaréna,ahol fedett, salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai.

Az esemény idei megrendezése sajnos nem vált lehetővé a helyszín foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások betartása is így valósítható meg a legteljeskörűbben, a nézők nélküli rendezés pedig nem szerepelt az opciók között.

A 2021-es eseményen ugyanazon országok csapatai vehetnek részt, melyek a 2020-as döntőre is kvalifikálták magukat és a csoportbeosztások sem változnak.

"Az év eleji döntés a torna elhalasztásával kapcsolatban nagyon nehéz, de szükséges volt. Sajnálom, hogy idén nem lehet már megrendezni a versenyt, de hiszem, hogy jövőre egy nagyszerű eseménynek lehetünk majd tanúi.Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a Magyar Kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, melyet az esemény iránt tanúsítanak. "- mondta David Haggerty, az ITF elnöke.

HUNTENNIS.HU
Hozzászólások