Tenisz - Héthetes versenysorozattal segítenék az anyagi gondokkal küzdő játékosokat
Héthetes versenysorozattal segítenék az anyagi gondokkal küzdő játékosokat
Fotó: Europress/AFP

Héthetes versenysorozattal segítenék az anyagi gondokkal küzdő játékosokat

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/20 20:30
A Német Tenisz Szövetség (DTB) héthetes versenysorozattal segítene azokon a játékosokon, akiknek a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben problémájuk lehet a megélhetéssel.

A DTB tervei szerint a 32 férfi és 24 női játékossal labdaszedők, vonalbírók és nézők nélkül, csoportkörös rendszerben szerveznék meg a tornákat később kijelölendő helyszíneken.

A szövetség célja, hogy azok a játékosok, akik az ATP- és a WTA-tornák leállítása miatt nem tudnak pénzt keresni, ne kerüljenek bajba. Éppen ezért a felhívás nem elsősorban az éljátékosoknak, hanem a világranglistán hátrébb szereplő teniszezőknek szól. Ugyanakkor már a német Davis Kupa-válogatottban is számításba vett Jan-Lennard Struff és Philipp Kohlschreiber is jelezte, szívesen indulna.

"Jó ötlet, mert a játékosoknak a hosszú kihagyást követően úgyis szükségük lesz néhány mérkőzésre, amíg ismét felveszik a ritmust, ráadásul ezzel tudunk segíteni azokon, akiknek most nehéz a helyzete" - lelkendezett az ötlet kapcsán Michael Kohlmann szövetségi kapitány.

A sorozat - amennyiben megkapják a hatósági és egészségügyi engedélyeket - június 8-án venné kezdetét, a csoportok nyolc győztese négyezer euróval gazdagodna, a további szakaszokban pedig tovább emelkedne a pénzdíj.

Vasárnap az angol The Telegraph napilap arról számolt be, zártkörű, de interneten nézhető tenisztornákra kerül sor a közeljövőben Rafael Nadal, illetve Serena Williams edzőjének akadémiáján. Az ATP és a WTA a koronavírus-járvány miatt egyelőre július 13-ig szünetelteti a férfi és a női versenyeket.

MTI

Hozzászólások