Tenisz - Harmadik mérkőzésüket is megnyerték Babosék a világbajnokságon
Harmadik mérkőzésüket is megnyerték Babosék a világbajnokságon
Fotó: Europress/AFP

Harmadik mérkőzésüket is megnyerték Babosék a világbajnokságon

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/01 11:28
Harmadik mérkőzését is megnyerte a már elődöntős és címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a sencseni tenisz WTA-világbajnokságon, így százszázalékosan zárta a csoportkört.

A magyar, francia duó pénteken döntő rövidítésben bizonyult jobbnak az elsőként rangsorolt Elise Mertens, Aryna Sabalenka belga, fehérorosz kettősnél a Vörös csoport harmadik fordulójában.

Az első szettben 4:4-ig úgy haladtak fej fej mellett a felek, hogy mindkét páros kétszer-kétszer vesztette el saját szervajátékát. A hajrában aztán a rivális koncentrált jobban, így 36 perc után játszmaelőnybe került. 

A folytatásban már a harmadik helyen kiemelt Babosék játszottak jobban, adogatóként minden játékot megnyertek, de kétszer fogadóként is sikerrel jártak, így kevesebb mint félóra alatt egyenlítettek.

A döntő rövidítésben 4-4-ig volt szoros az állás, utána már csak egyetlen pontot engedett ellenfelének Babos és Mladenovic.

A csoportelsőként továbbjutó duóra a szombati elődöntőben a Samantha Stosur, Shuai Zhang ausztrál, kínai páros vár.

Eredmény, páros, Vörös csoport, 3. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Elise Mertens, Aryna Sabalenka (belga, fehérorosz, 1.) 4:6, 6:2, 10-5

MTI

Hozzászólások