Tenisz - Pesszimista az idei Davis-kupával kapcsolatban a Barcelona védője
Pesszimista az idei Davis-kupával kapcsolatban a Barcelona védője
Fotó: Europress/AFP

Pesszimista az idei Davis-kupával kapcsolatban a Barcelona védője

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/11 11:59
Gerard Piqué bevallotta, pesszimista az idei Davis-kupa megrendezésével kapcsolatban, miután a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban korlátozások vannak érvényben a rendezvények látogatottságát illetően.

A Barcelona futballistája által vezetett befektetési csoport, a Kosmos 2018-ban hárommilliárd euróért vette meg az esemény rendezési jogát, alaposan át is alakította a lebonyolítást. A férfi válogatottak versenysorozatának győztese tavaly óta a 18 csapatos madridi fináléban dől el, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Idén is a spanyol főváros a döntő házigazdája, a magyar válogatott is a résztvevők között lenne. "Kicsit borúlátó vagyok. Nézők nélkül nehéz lenne megrendezni a versenyt" - nyilatkozott Piqué a spanyol Movistar televíziónak. "Sok a bizonytalanság. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a sportminisztériummal és a kormánnyal, hogy fogadhatunk-e a szurkolókat. Különbözőek a vélemények, és egyelőre biztos választ senki nem tud adni."

Hozzátette: a szigorú intézkedések az előkészületeket is megnehezítik, de a csapata továbbra is azon dolgozik, hogy ha enyhülnek a korlátozások - és esetleg nézőket is beengedhetnek -, megrendezhessék az eseményt. "Úgy gondolom, a következő hetekben tisztul majd a kép, mi mindenesetre készen fogunk állni" - fogalmazott.

Piqué március óta nem futballozott, de a múlt héten visszatért csapatához, a Barcelonához, ahol ismét adott az egyéni edzéslehetőség. A liga elnöke szerint június 12-én folytatódhat a spanyol bajnokság, de a játékos úgy érzi, több időre lenne szükség a visszatérés előtt.

"Ez mindössze egy hónap, felkészülési meccsek nélkül. Bár biztos vagyok benne, hogy a La Liga a legjobbat akarja, és reméli, nem lesznek sérülések, én mégis úgy gondolom, néhány nappal többre lenne szükség a megfelelő felkészüléshez" - mondta a 33 éves, világ- és Európa-bajnok védő.

MTI

Hozzászólások