Tenisz - Fucsovics nagy küzdelemben jutott a főtáblára Dohában
Fucsovics nagy küzdelemben jutott a főtáblára Dohában
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics nagy küzdelemben jutott a főtáblára Dohában

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/05 17:45
Fucsovics Márton főtáblára jutott a dohai keménypályás tenisztornán, miután a második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben. A kvalifikáció első kiemeltje három szettben, 4:6, 6:1, 6:4-re bizonyult jobbnak a cseh Jiri Veselynél.

A magyar játékos (70.) az első szettben 1:5-ös hátrányba került: mindhárom szerváját elveszítette, miközben egyszer brékelt. Fucsovics a folytatásban hiába zárkózott fel, 48 percet követően játszmahátrányba került. A második szettben viszont már egyértelműen ő irányított, és 26 perc alatt könnyedén egyenlített.

A döntő játszmában a magyar játékos 2:2 után brékelőnyre tett szert, és abból kiszerválta a meccset, amely 1 óra 50 percig tartott.

Közösségi oldalán közzétett nyilatkozatában Fucsovics leszögezte: Vesely végig kitartóan küzdött ellene. "Az első szettben megnehezítette a dolgom a szél" - fogalmazott a 27 éves nyíregyházi játékos. Hozzátette: a rossz időjárási viszonyok sem tudták eltántorítani céljától, a győzelemtől. 

"Kedden sem lesz könnyű feladatom, hiszen a főtáblára felkerülve Frances Tiafoe-val játszom" - tekintett előre Fucsovics, akinek 21 esztendős amerikai riválisa 47. a világranglistán.

MTI

Hozzászólások