Tenisz - Fucsovics megnyerte az első meccsét, egy győzelemre a főtáblától
Fucsovics megnyerte az első meccsét, egy győzelemre a főtáblától
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics megnyerte az első meccsét, egy győzelemre a főtáblától

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/04 12:34
Fucsovics Márton a selejtező első kiemeltjeként szombaton megnyerte első meccsét az 1,465 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 70. magyar játékos a fehérorosz Egor Gerasimovot múlta felül három játszmában. Fucsovics az első szett elején került brékelőnybe, amelyet végig megőrzött (6:4), de riválisa könnyedén egyenlített a folytatásban (1:6). 

A döntő felvonásban Fucsovics ugyanúgy bizonyult jobbnak, mint előtte, azaz már korán pontot nyert fogadóként, onnantól pedig saját szervajátékait megnyerve (6:3) jutott tovább a közel kétórás mérkőzésen. A 27 éves teniszező vasárnap a cseh Jiri Veselyvel küzd meg a főtáblára kerülésért, aki 105. a világranglistán.

Fucsovics Mártonhoz hasonlóan Babos Tímea is selejtezős győzelemmel kezdte az évet: a soproni teniszező a 652 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás tornán rajtolt sikerrel.

A párosban világbajnok magyar játékos a szlovén Kaja Juvant verte két szoros játszmában 7:5, 6:4-re. Babos a főtáblára kerülésért vasárnap a viláranglista-104. Margarita Gasparyannal csap össze.

MTI

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások