Tenisz - Fucsovics Márton győzelemmel tért vissza a válogatottba
Fucsovics Márton győzelemmel tért vissza a válogatottba
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics Márton győzelemmel tért vissza a válogatottba

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/14 16:10
Fucsovics Márton két szettben legyőzte Ilya Marchenkót szombaton a Magyarország-Ukrajna tenisz Davis-kupa-osztályozó második mérkőzésén, ezzel a párharc 1-1-re áll az első nap után.

A budapesti Sport11 központban kialakított stadionban a második mérkőzésre is szép számú szurkoló gyűlt össze a nyárias melegben, akik csalódottan fogadták, hogy a világranglistán 371. ellenfél már az első gémben elvette a magyar éljátékos adogatását. 

A két játékos eddigi négy összecsapását megnyerő ukrán ezt követően igencsak visszaesett, a remek tenyeresekkel irányító Fucsovicsnak labdája volt az 5:1-hez is. Ekkor azonban kisebb hullámvölgy következett, Marchenko 4:3-ra feljött, de ekkor ismét elvesztette a szerváját, majd az MTK játékosa magabiztosan kiszerválta a 45 perces szettet.

Az ATP-rangsorban 65. Fucsovics - aki tavaly februárban, a belgiumi nyolcaddöntőben szerepelt legutóbb nemzeti színekben - a második játszma elején három bréklabdát is elszalasztott. A negyedik gémben már sikerült elvennie Marchenko szerváját, akinek nem sokkal később egy szünetben Andriy Medvedev szövetségi kapitány jegelte a vállát. 

Az ukrán kispadon pedig az első egyest megnyerő Sergiy Stakhovsky immár kisfiával a nyakában biztatta honfitársát. Ez azonban nem sokat ért a keveset rontó Fucsovics ellen, aki ismét brékelt, majd 5:2-nél kiszerválta a meccset, amely 1 óra 38 percig tartott. Fucsovics Márton elsőként arról beszélt, hogy hozzá kellett szoknia a körülményekhez:

"Bele kellett jönnöm a játékba, lassú volt a pálya és a labda is, nem volt könnyű dolgom. A második szettben már próbáltam agresszívabban irányítani, örülök, hogy sikerült két szettben lezárni a meccset. Jó újra itthon, magyarok előtt játszani, holnap a páros mérkőzésen is elkel majd a biztatás".

Vasárnap 11 órakor a páros mérkőzéssel folytatódik az 1-1-re álló párharc. A DK-osztályozó győztese marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a madridi döntőbe jutásért, míg a vesztes egy osztállyal lejjebb, az Euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdi meg a 2020-as évet.

Korábban:

Balázs Attila meccsével kezdődött a Davis-kupa Budapesten | Hosszabbítás

Balázs Attila két szettben kikapott Szerhij Sztahovszkijtól szombaton a Magyarország-Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozó nyitómérkőzésén. A budapesti Sport11 központban kilakított stadionban a mintegy kétezer szurkoló nagy örömére a világranglistán 136. Balázs rögtön elvette ellenfele adogatását, aki a 147. az ATP-rangsorban.

Eredmény, DK-osztályozó:
Magyarország-Ukrajna 1-1 - állás az első nap után
Fucsovics Márton-Ilya Marchenko 6:3, 6:2

MTI

Hozzászólások