Tenisz - Fucsovics: "Győzni akartam, és úgy érzem, erre meg is volt az esélyem"
Fucsovics: "Győzni akartam, és úgy érzem, erre meg is volt az esélyem"
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics: "Győzni akartam, és úgy érzem, erre meg is volt az esélyem"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/28 20:51

Főként az elszalasztott esélyekről beszélt az MTI-nek Fucsovics Márton, miután a negyeddöntőben kikapott a húszszoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federertől a dubaji 2,9 millió dollár (812 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.


"Más hozzáállással mentem ki a pályára, mint tavaly Melbourne-ben. Győzni akartam, és úgy érzem, erre meg is volt az esélyem" - utalt arra a magyar játékos, hogy a tavalyi Australian Openen három szettben kikapott a svájci sztártól.

"Közel jártam a sikerhez, a meccs után főként a kimaradt szettlabdák miatt bosszankodtam. Az egész mérkőzés másként alakult volna, ha a kettőből az egyiket meg tudom csinálni" - tette hozzá.

A 27 éves teniszező kifejtette, sokat segített neki, hogy az elmúlt egy évben egyre több ilyen színvonalú meccset játszott. "Tudtam, hogy mire számítsak Federer ellen" - fogalmazott Fucsovics, aki jövő héten már az Indian Wellsben sorra kerülő szupertornán szerepel.

"Nincs megállás, utazom tovább Kaliforniába, ahol várhatóan életemben először kiemelt leszek" - fűzte hozzá a magyar játékos, aki valószínűleg a karriercsúcsot jelentő 31. helyre jön fel a jövő heti ATP-rangsorban.

Csütörtökön a korábbi világelső Federer 1 óra 56 perc alatt, 7:6, 6:4-re győzte le Fucsovicsot.

MTI

Hozzászólások