Tenisz - Fucsovics főtáblás ellenfele visszalépett, majd egy szerencsés vesztestől kikapott
Fucsovics főtáblás ellenfele visszalépett, majd egy szerencsés vesztestől kikapott
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics főtáblás ellenfele visszalépett, majd egy szerencsés vesztestől kikapott

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/24 14:32
Fucsovics Márton a nyitófordulóban búcsúzott a Csengtuban zajló, egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 66. játékos kedden eredetileg a selejtezőből érkezett lengyel Kamil Majchrzakkal (83.) találkozott volna - az esőzések miatt jelentős csúszással -, aki azonban visszalépett a versenytől. Így a háló túloldalán nem ő, hanem szerencsés vesztesként a dél-afrikai Lloyd Harris állt, aki a 111. az ATP-rangsorban.

Első meccsükön a 27 éves magyar 3:0-ra elhúzott, majd előnyét megőrizve 5:4-nél könnyedén kiszerválta a szettet. A 22 éves fokvárosi teniszező - akinek edzője a 2002-ben wimbledoni elődöntős belga Xavier Malisse - a folytatásban tartotta a lépést Fucsoviccsal, aki 4:5-nél váratlanul elvesztette az adogatását, és ezzel együtt a második játszmát is.

Az utolsó felvonásban 1:1-nél ismét eleredt az eső, csaknem félórás szünet következett, majd a labdaszedők törölközőkkel felszárították a legcsúszósabb felületnek számító vonalakat. Fucsovics az újabb bemelegítést követően sem kapta el a fonalat, a stabilabban ütő Harris 4:1-re meglépett, majd 5:2-nél ismét elvette a magyar adogatását, s egy látványos átemeléssel lezárta az 1 óra 42 perces mérkőzést. A meccslabda után Fucsovics összetörte az ütőjét, majd a székére visszaülve dühösen tovább csapkodva tovább "aprította" azt.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért)
:Lloyd Harris (dél-afrikai)-Fucsovics Márton 4:6, 6:4, 6:2

MTI

Hozzászólások