Tenisz - Fucsovics: egy jó formában lévő Dimitrovot vertem meg
Fucsovics: egy jó formában lévő Dimitrovot vertem meg
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics: egy jó formában lévő Dimitrovot vertem meg

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/04 12:18
Fucsovics Márton úgy véli, egy jó formában teniszező Grigor Dimitrovot győzött le a US Open második fordulójában. A következő két nap legfontosabb kérdése a regeneráció lesz a számára.
"Háromszor jártam meg a poklot testileg és lelkileg is, de erős tudtam maradni a mérkőzés végéig" - mondta a világranglistán 66. Fucsovics a Tennis love and game Facebook-oldalnak a 4 óra 50 perces csata után.

A 28 éves nyíregyházi játékos hozzátette: a találkozó egyik legnehezebb pillanata az volt, amikor a megnyert második szettet követően tudatosult benne, hogy nagyjából két és fél órája teniszeznek, így a végső sikerhez szükséges további két játszma begyűjtéséhez még sokáig kell harcolnia.


A két teniszező a múlt héten is találkozott egymással és akkor is Fucsovics diadalmaskodott.

"Azt gondolom, most sokkal jobban játszott, biztosan felkészült belőlem és ezúttal kevesebbet is hibázott. Egy jó Dimitrovot vertem meg" - mondta Fucsovics a riválisáról, aki jelenleg 20. a rangsorban, de pályafutása legjobbjaként - 2017-ben - harmadik is volt, és ugyanabban az évben megnyerte az ATP-világbajnokságot.

Fucsovics Grand Slam-tornán először nyert ötszettes mérkőzést, korábban négy ilyen találkozót veszített el. Megjegyezte: ezek a találkozók is erősebbé tették őt, ismeri a testét és tudja, mire van szüksége a regenerálódáshoz, amely rendkívül fontos lesz a Frances Tiafoe elleni harmadik fordulós összecsapás előtt.

A New York-i "buborékkal" kapcsolatban Fucsovics elmondta, kicsit egy junior tornára hasonlít az esemény, és bár a szabadság hiányzik neki, az mindenképpen jó, hogy kizárólag a tenisszel kell foglalkozniuk.


Frances Tiafoe pozitív hangulatban várja a Fucsovics Márton elleni, harmadik fordulós mérkőzését az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A 22 éves hazai versenyző az ausztrál John Millman felett aratott ötjátszmás győzelme után elmondta, ha valaki júliusban azt mondja neki, hogy harmadik körbe jut a US Openen, vélhetően kinevette volna.

Frances Tiafoe.jpgFotó: Europress/AFP

"Ideges voltam, azt mondtam magamnak, erre most egyáltalán nem volt szükségem. Kiakadtam, mindent negatívan láttam, úgy voltam a dologgal, hogy rendben, akkor nézzük meg, 2021 mit tartogat" - utalt arra az amerikai játékos, hogy nyáron pozitív lett a koronavírustesztje, emiatt vissza kellett lépnie egy atlantai bemutatótornától is.
"Szerencsére nagyszerű támogatóim, barátaim vannak, akik mondogatták, hogy minden jóra fordul majd. Azóta jól érzem magam és nagyon örülök, hogy itt lehetek" - mondta Tiafoe, aki életében először jutott a 32 közé a hazai Grand Slam-tornán.

Hozzátette: fizikailag nagyszerűen érzi magát, a betegség tünetei nála szinte egyáltalán nem jelentkeztek, csak hasmenése és fejfájása volt három napig.

Tiafoe - akinek legjobb GS-eredménye a tavalyi ausztrál nyílt bajnokság negyeddöntője - jelenleg 82. a világranglistán, de pályafutása legjobbjaként, tavaly februárban 29. is volt. Fucsoviccsal eddig kétszer találkozott, mindkétszer (2018 Genf, salak, illetve 2020 Doha, kemény pálya) a magyar teniszező nyert.

Harmadik találkozójuk várhatóan szombaton lesz.

MTI

Hozzászólások