Tenisz - Fiatal honfitársa búcsúztatta Serena Williamset a harmadik fordulóban
Fiatal honfitársa búcsúztatta Serena Williamset a harmadik fordulóban
Fotó: Europress/AFP

Fiatal honfitársa búcsúztatta Serena Williamset a harmadik fordulóban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/01 21:35
A korábbi világelső és most 10. kiemelt amerikai Serena Williams nem jutott be a nyolcaddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon, amelynek szombati harmadik fordulójában honfitársa, Sofia Kenin búcsúztatta két játszmában.

A rekordbeállítást jelentő, 24. Grand Slam-tornagyőzelmére hajtó Williams először találkozott a világranglistán 35. Keninnel, aki az első, 39 percig tartó szettben kétszer is elvette a 37 éves sztár adogatását, és meglepően simán előnybe került. 

A folytatás és a második szett már nagyobb küzdelmet hozott, de a 20 esztendős Kenin jól élt azokkal a lehetőségekkel, amelyekhez Williams ki nem kényszerített hibáiból jutott, s végül csupán 1 óra 33 perc alatt legyőzte riválisát.


Kenin ellenfele a legjobb 16 között a nyolcadik kiemelt ausztrál Ashleigh Barty lesz, aki két sima szettben jutott tovább szombaton a német Andrea Petkoviccsal szemben. 

Serena Williams legutóbb a 2017-es Australian Openen nyert GS-tornát, és a 2014-es wimbledoni viadalon fordult elő vele utoljára, hogy a verseny első hetében már búcsúzni kényszerült.

MTI

Hozzászólások