Tenisz - Federer négy év után legyőzte Djokovicot és visszavágott Wimbledonért
Federer négy év után legyőzte Djokovicot és visszavágott Wimbledonért
Fotó: Europress/AFP

Federer négy év után legyőzte Djokovicot és visszavágott Wimbledonért

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/14 22:30
Roger Federer simán legyőzte Novak Djokovicot a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokságon a Björn Borg-csoport csütörtöki zárómérkőzésén, ezzel bejutott a négy közé.

A nyolcfős szupertorna slágermeccsén a hatszoros bajnok Roger Federer és az ötszörös győztes Novak Djokovic döntötte el egymás között, hogy melyikük jut tovább az osztrák Dominic Thiemmel együtt a szombati elődöntőbe. A szerbek 16-szoros Grand Slam-bajnoka idegesen kezdett, sorra ütötte az "outokat" és a kettős hibákat, így a 20-szoros GS-győztes svájci sztár 3:1-re elhúzott. A 38 éves Federer kifogástalanul adogatott, és úgy hozta 35 perc alatt a nyitószettet, hogy Djokovic csupán három labdamenetet nyert fogadóként.

A folytatásban a svájci klasszis 2:2-nél brékelte a tovább bizonytalankodó riválisát, aki egyre kedvetlenebbül küzdött, egyetlen bréklabdájával pedig nem tudott élni. Az egyoldalú találkozó 1 óra 11 percig tartott, Federer 26-23-ra szépített kettejük párharcában, s egyben visszavágott ellenfelének a wimbledoni döntőben elszenvedett vereségért.

Sikerével Federer elődöntős, és Djokovic búcsújával az is eldőlt, hogy a spanyol Rafael Nadal marad az év végén is a világelső.

MTI

Eredmény, Björn Borg-csoport, 3. forduló:
Roger Federer (svájci, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 6:4, 6:3
Hozzászólások