Tenisz - Federer elképesztő megoldással törte meg ellenfelét - videó
Federer elképesztő megoldással törte meg ellenfelét - videó
Fotó: Europress/AFP

Federer elképesztő megoldással törte meg ellenfelét - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2019/10/24 12:10
Roger Federer talán még a vártnál is simábban jutott be a bázeli tenisztorna negyeddöntőjébe, ugyanis egy laza 6:0, 6:3-mal valósággal lemosta pályáról ellenfelét. A mérkőzésnek olyan szakasza is akadt, melyben Radu Albot még akkor sem tudott pontot nyerni, amikor történetesen kiválóan játszott. Így történt ez a második szett elején is.

A moldáv teniszező szépen építette fel a labdamenetet, Federer rövid ritörnjét agresszíven megtámadta, majd ütött egy egészen pazar röptét. Valószínűleg ezzel a mezőny nagy része ellen már megnyerte volna a pontot, ezen a napon azonban ez is kevésnek bizonyult a svájci ellen. A 20-szoros Grand Slam-bajnok ugyanis kiszorított helyzetből, leheletfinom csuklómozdulattal a pályára terelte a labdát, három bréklabdához jutva ezzel. Albot később el is veszítette az adogatását, Federer pedig a szett- és brékelőnyből már nem engedte ki a kezéből a meccset.

"Nagyon elégedett vagyok, mert Miamiban eléggé megszenvedtem ellene, felhívta magára a figyelmem. Gyakorlatilag egyetlen pontra voltam ott a kieséstől. Fontos volt, hogy reagáljak arra a találkozóra, és megfelelő stratégiával érkezzek a meccsre. Úgy gondolom, sokat tanultam az előző meccsünkből. Nagyon tisztelem Radut, mert keményen, nagyszerűen, de fair módon tesz meg mindent a győzelmekért. Örülök a mai játékomnak. Minden próbálkozására megvolt a válaszom a mai napon, ami nagyszerű érzés" - nyilatkozta Federer a meccs után.

A címvédő svájci az első mérkőzésén sem izzadt meg különösebben, a selejtezős Peter Gojowczyk ellen is csak három játékot veszített. Vélhetően a következő fordulóban már nehezebb dolga lesz, akár honfitársával, Stan Wawrinkával is összefuthat. "Úgy gondolom, a nézők imádnák a Stan elleni meccset, mert ezen a versenyen valamiért sosem ment neki, és jó érzés újra egészségesnek látni őt. Mindig kemény meccseket játszottunk egymás ellen, különösen kemény pályán. Remélhetőleg összejön a találkozó a nézők kedvéért" - magyarázta Federer

Hozzászólások