Tenisz - Federer bőkezű adománnyal támogatja a kiszolgáltatott svájci családokat
Federer bőkezű adománnyal támogatja a kiszolgáltatott svájci családokat
Fotó: Europress/AFP

Federer bőkezű adománnyal támogatja a kiszolgáltatott svájci családokat


2020/03/25 13:58
Roger Federer is csatlakozott azon sztársportolókhoz, akik jelentős összeget ajánlottak fel a koronavírus-járvány elleni küzdelem céljából. A svájci teniszsztár közösségi oldalain jelentette be, hogy feleségével együtt egymillió svájci frankkal támogatják az ország leginkább kiszolgáltatott családjait.
"Ez mindenki számára kihívásokkal teli időszak, és senkit sem szabad magára hagyni. Mirka és jómagam úgy döntöttünk, hogy egymillió svájci frankot adományozunk Svájc legkiszolgáltatottabb családjainak. Hozzájárulásunk csak a kezdet. Reméljük, hogy mások is csatlakoznak a nélkülöző családok támogatásához. Együtt le tudjuk küzdeni ezt a válságot! Maradjatok egészségesek!" - olvasható a három nyelven közzétett bejegyzésben.

Federer jelenleg a februári térdműtétje után lábadozik, ami miatt már a versenyek elhalasztása előtt bejelentette, hogy kihagyja a salakos szezont, és csak a füves tornákra tér vissza. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, vagyis nyárig sikerül megfékezni a járványhelyzetet, illetve a svájci felépülése is a megfelelő ütemben halad, valamelyik Wimbledon előtti felvezetőverseny léphet legközelebb pályára. 

Hozzászólások