Tenisz - Fabio Fognini: "Teniszezőként és apaként is ez életem legszebb időszaka"
Fabio Fognini: ’’Teniszezőként és apaként is ez életem legboldogabb időszaka’’
Fotó: Europress/AFP

Fabio Fognini: "Teniszezőként és apaként is ez életem legszebb időszaka"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/11 21:14
Annak ellenére, hogy a napokban Fabio Fognini mindkét bokáját meg kellett műteni, az utóbbi pár évben az olasz a pályán, és azon kívül is megtalálta a boldogságot. Fognini és felesége, a US Open-bajnok Flavia Pennetta az ATP Tennis United című sorozatában mesélt 2019-es monte-carlói győzelemről, és többek között arról, hogy milyen szülőnek lenni.

Flavia Pennetta és Fabio Fognini első gyermeke, Federico, 2017 májusában született, lányuk, Farah pedig tavaly decemberben jött a világra. Fognini ugyan nehezen élte meg azt, hogy a koronavírus-járvány előtt a versenyek miatt gyakran távol kellett lennie szeretteitől, de az apaság minden percét élvezi.

’’Ez a legcsodálatosabb dolog, ami történhetett velem. Alighanem minden friss házaspár számára ez a legszebb álom. Amikor otthon vagyok, természetesen nagyon élvezem azt, hogy a családommal lehetek. Ha távol vagyok, akkor meg egy kicsit szerencsés is vagyok, hiszen Flavia azt mondja, hogy az elsőszülött fiúnk megállíthatatlan lett, össze-vissza szaladgál.’’ - mondta nevetve Fognini. ’’Federico elkezdett beszélni, és féltékeny a testvérére, szóval nem egyszerű a helyzet. 
"Nagyon szerencsés vagyok, hiszen a feleségem korábban teniszező volt, így tudja, hogy mivel jár az utazás, versenyzés. Nagyon boldogok vagyunk.’’ 

Fognini pályán kívüli boldogsága egyértelműen jó hatással van a pályán nyújtott teljesítményére. 2019-ben, 32 évesen, karrierje során először beverekedte magát a top 10-be, és ezzel 1973 óta ő lett a legidősebb játékos, aki erre képes volt. Ezzel ő lett a harmadik olyan olasz férfi teniszező, aki bejutott a világranglista legjobb tíz játékosa közé (később Matteo Berrettini is csatlakozott hozzá). 

000_1FT847.jpg Fotó: Europress/AFP

2019-ben Fognini ráadásul megnyerte első ATP Masters 1000-es versenyét is a szülővárosától, Sanremótól, és lakhelyétől, Arma Di Taggiatól nem messze fekvő Monte Carlóban , ahol többek között Alexander Zverevet, és Rafael Nadalt is legyőzte a döntőig vezető úton.

’’Álmodtam arról, hogy itt nyerhessek, soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot. 14 éves korom óta nagyon közel élek Monte-Carlóhoz, csupán 40 percre van onnan, ahol lakom.’’
’’Karrierem legjobb időszakát éltem át a járvány előtt. Sok meccset nyertem az utóbbi időben, és megpróbálom a legjobbat kihozni magamból minden héten. Versenyben tudok lenni a legjobbakkal, így amíg van energiám edzeni, és nincs más célom, addig mindent meg fogok tenni a sikerért.’’

Az olasz műtétje a jelek szerint jól sikerült – a világranglista 11. helyezettje egy igazi fogninis Twitter-bejegyzésben közölte a rajongókkal, hogy a felépülése jó úton halad. A koronavírus-járvány és a bokaműtétje miatt Fognini jelenleg otthon van, és minden figyelmét a családjának szenteli, felesége nagy örömére.


’’Jelenleg otthon edzünk, a gyerekekkel játszunk, takarítunk. Fabio nagyon segítőkész, sokat segít nekem a háztartásban, aminek nagyon örülök’’ – mondta Flavia Pennetta.

Szöveg: Szabó Krisztián 

via ATPTour.com

Hozzászólások