Tenisz - Mindkét bokáját megműtik az olasz klasszisnak
Mindkét bokáját megműtik az olasz klasszisnak
Fotó: Europress/AFP

Mindkét bokáját megműtik az olasz klasszisnak

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/30 16:35
Fabio Fognini a közösség médiában bejelentette, hogy nem szűnő fájdalmai miatt kés alá fekszik. Mindkét bokáját műteni kell. 

A világranglistán 11. helyen álló olasz teniszklasszis évek óta küzd sérülésekkel, kezdetben csak a bal, később már a jobb bokájában is fájdalmat érzett. Mivel a probléma ellenére remek eredményeket ért el az utóbbi időben - tavaly Monte-Carlóban 1000-es versenyt nyert, ami nagyban szerepet játszott abban, hogy beverekedte magát a top 10-be -, egyre csak halogatta a beavatkozást. Abban bízott, hogy a kényszerszünet biztosította pihenőidő alatt javul valamelyest az állapota, végül nem így alakult.

"A bal bokámmal már három és fél éve problémák vannak. Megtanultam együtt élni ezzel. Az előző két évben viszont már a jobb bokám is fájt. Abban bíztam, hogy a lezárások miatti két hónapos szünet alatt megszűnnek a fájdalmak, de a visszatérést követően ugyanúgy éreztem az edzéseken. Az orvosi vizsgálatot és a stábommal való hosszas megbeszélést követően úgy döntöttem, mindkét bokámon artroszkópos műtétet hajtunk végre. Hiszem, hogy ez a helyes lépés, amíg a Tour szünetel" - írta közösségi oldalán Fognini. 

Hozzászólások