Tenisz - Elmarad a Fed-kupa döntő
Elmarad a Fed-kupa döntő
Fotó: Europress/AFP

Elmarad a Fed-kupa döntő

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/11 17:31
A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja a budapesti Fed Kupa-döntőt.

A magyar szövetség (MTSZ) honlapján szerdán megjelent közlemény szerint az ITF illetékes csoportja már február eleje óta vizsgálja a koronavírus terjeszkedését és hatásait, folyamatos konzultációt folytatott független egészségügyi és utazási tanácsadókkal, valamint nemzetközi és belföldi hivatalokkal is.

"Miután alaposan megvitatták és megvizsgálták a helyzetet az ITF-elnökséggel és a magyar szervezőbizottsággal, a magyar kormány szerdai, fedett pályás eseményeket érintő döntésének fényében az ITF bejelenti az eredetileg április 14. és 19. között tervezett Fed Kupa döntő elhalasztását" - áll az MTSZ weblapján.


A közlés szerint a szervezet felveszi a kapcsolatot azokkal a szurkolókkal, akik már megvették a jegyüket a budapesti döntőre.

"Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed Kupa-döntő és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel - beleértve a magyar kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a női versenyeket szervező WTA-t - annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak" - fogalmaz a közlemény.

David Haggerty, az ITF elnöke elmondta: elképesztően csalódottak, hogy meg kellett hozniuk ezt a döntést, azonban nem kockáztathatják a játékosok, kapitányok, szervezők, illetve a nézők biztonságát és egészségét.

A kormány szerdán éjféltől megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

MTI

Hozzászólások