Tenisz - Egy furcsa bírói döntés is hozzájárult Fucsovics vereségéhez - videó
Egy furcsa bírói döntés is hozzájárult Fucsovics vereségéhez - videó
Fotó: Europress/AFP

Egy furcsa bírói döntés is hozzájárult Fucsovics vereségéhez - videó


2019/05/12 17:17
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Fucsovics Márton két szettben, 6:1, 7:6-re kikapott a római 1000-es tenisztorna első fordulójában. A magyar teniszező a második játszmát rövidítésben veszítette el, amihez egy érdekes székbírói döntés is hozzájárulhatott.

Nikoloz Basilashvili 6-2-re vezetett a tie-breakben, amikor a második szervájánál outot jelzett a vonalbíró. Ezt a döntést a székbíró felülbírálta, így a grúz teniszező megismételhette a szerváját, és második nekifutásra már megnyerte a labdamenetet és ezzel a mérkőzést is. A felvételek alapján azonban erősen kérdéses, hogy valóban jó döntés született-e.

Maga Fucsovics is vitatta a bírói ítéletet, sőt, a meccs után lefotózta a nyomot, amit később Instagramon megosztott. "Ez utolsó pont a meccsemen. Nem akartam posztolni, de rengetegen kértétek. Amennyiben a labda kint volt, ez kettős hiba és marad még egy kis esélyem. De a bíró felülbírálta"  - kommentelte. Az Instagramon szavazók 80%-a egyébként úgy látta, a labda kint volt.

fucsó.png Fotó: Instagram/Fucsovics Marci  

Jó döntést hozott a székbíró?

Igen.
 
0% (0 szavazat)
Nem.
 
100% (1 szavazat)
Összes szavazat: 1

 

Fucsovics a Facebook-oldalán közzétett értékelésében azt írta, az előző hetek menetelését követően hiányzott belőle a frissesség. "Nem kifogás és nem is magyarázkodás, de most jött ki az elmúlt hetek okozta fáradtság. Fizikálisan és mentálisan sem voltam elég friss ahhoz, hogy az idén harmadszor is legyőzzem Basilashvilit, aki azért egy top 20-as játékos."

A világranglista 36. helyén álló játékosra két nap pihenő vár, majd Genfbe utazik, ahol címvédőként lép pályára. Azt követően pedig már a május 26-án kezdődő Roland Garros következik, amit majd az Eurosport csatornáin követhettek nyomon élőben. 

Hozzászólások