Tenisz - Egy egykori top 20-as teniszező lett az ATP elnöke
Egy egykori top 20-as teniszező lett az ATP elnöke
Fotó: Europress/AFP

Egy egykori top 20-as teniszező lett az ATP elnöke

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/10/25 10:04
A volt profi játékos Andrea Gaudenzit nevezték ki a férfi teniszezők versenyeit szervező ATP elnökévé. A 46 éves olasz szakember megbízatása januártól négy évre szól.

Gaudenzi három tornát nyert pályafutása során, legjobbjaként pedig - 1995-ben - 18. volt a világranglistán.

Eddig Chris Kermode állt a szervezet élén, ő márciusban jelezte, hogy az év végén távozik.

"Az ATP nagyon sok szempontból központi szerepet játszott az életemben, nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam ezt a lehetőséget - idézte az ATP honlapja Gaudenzit. "Nem kérdéses, hogy a férfi profi tenisz története egyik legizgalmasabb időszakát éli, én pedig nagyon várom, hogy lássam a körverseny jövőbeli új irányait, amelyek a sportág globális sikerére és népszerűségére építenek."

Gaudenzit, aki eddig a szervezet médiabizottságában tevékenykedett és nagy szerepet vállalt a közvetítések átszervezésében, egyhangúlag választotta elnökké az ATP igazgatótanácsa.

A játékosok tanácsának elnöke, a világelső Novak Djokovic üdvözölte Gaudenzi kinevezését.

"Korábbi játékosként tudja, hogy mire van szükségünk, visszavonulása után pedig az üzleti életben is sikeres volt. Minden képessége megvan ahhoz, hogy a körverseny vezetésében is sikeres legyen. Várom a játékosok és a sportág érdekében végzett közös munkát" - mondta róla a szerb teniszező.

Hozzászólások