Tenisz - Thiem pazar formába lendült, de még nem tudja, ott lesz-e a US Openen
Thiem pazar formába lendült, de még nem tudja, ott lesz-e a US Openen
Fotó: Europress/AFP

Thiem pazar formába lendült, de még nem tudja, ott lesz-e a US Openen

Németh DánielNémeth Dániel
2020/07/20 09:53
Dominic Thiem ellenállhatatlanul játszott a berlini kemény pályás bemutatótorna döntőjében, amelyben 6:4, 6:2 arányban legyőzte a 18 éves Jannik Sinnert.

Az olasz teniszező szintén remek formát mutatott, Roberto Bautista-Agut és Karen Kachanov legyőzésével jutott a fináléba, ahol viszont már nem volt esélye a saját bevallása szerint is kiválóan teniszező Thiem ellen. 


"A koronavírus-szünet óta valószínűleg ez volt a legjobb meccsem" - állapította meg a világranglista-3. osztrák. "Minden labdát éreztem, nagyon boldog vagyok." 

Fejben viszont már inkább az amerikai versenyekre fókuszál: "Remélem, hogy a US Open lesz a következő versenyem. Ez még nem 100%, de a terv az, hogy augusztus közepén vagy végén oda utazok."  

"Ha ez megtörténik, akkor az a normál Tour visszatérését jelenti, mindannyian ebben bízunk. Remélem, ez volt az utolsó bemutató meccsem jó darabig" - tette hozzá az osztrák.

thiem-min.jpgFotó: Europress/AFP

A nők versenyét Anastasija Sevastova nyerte, aki szetthátrányból fordított Petra Kvitova ellen. A cseh teniszező a gyenge kezdés ellenére megnyerte az első szettet, a második felvonás viszont a lett játékosé lett, aki a meccs tie-breaket is behúzta 10-5 arányban.

Hozzászólások