Tenisz - "Dögölj meg, leszbi lotyó" - csókkal üzent a homofóboknak a meleg teniszpár
"Dögölj meg, leszbi lotyó" - csókkal üzent a homofóboknak a meleg teniszpár
Fotó: NYTimes

"Dögölj meg, leszbi lotyó" - csókkal üzent a homofóboknak a meleg teniszpár

Mártha BenceMártha Bence
2019/08/13 15:11

A nyíltan homoszexuális belga teniszpáros tagjai először játszottak egymás ellen, és Karlsruhéban a meccs végén egy csókkal üzentek a homofóboknak. 

Alison Van Uytvanck és Greet Minnen nemcsak női párosban partnerek, hanem magánéletükben is. A női teniszmezőny azon kevés játékosai közé tartoznak, akik felvállalták másságukat, ami nagy bátorságra vall, és meg is lett az eredménye.

"Leszbi ribanc, remélem, meghalsz!" - írta Van Uytvancknak egy homofób sportfogadó Wimbledonban, amikor a belga játékos legyőzte Gabrine Muguruzát, majd a nagyszerű siker után csókkal köszöntötte barátnőjét. A belga páros elmondta, a sportfogadók találják meg őket a legtöbbször, és a legdurvábban.

Az a bizonyos csókAz a bizonyos csókFotó: Twitter

"Remélem, anyád rákos lesz" - írta Van Uytvancknak valaki, és a belga játékos szerint nem először. "Mindig az a legrosszabb, amikor a családjainkat bántják. Amikor elmondtam a szüleimnek, ki vagyok, apám gyorsan napirendre tért a dologon, édesanyámnak viszont beletelt egy kis időbe, mire elfogadta. Mostanra mindkettőnk családja támogat minket" - magyarázta Van Uytvanck.

A belga páros idén már két versenyen is elindult együtt párosban, az azonban múlt hétig soha nem történt meg, hogy egymással kerüljenek szembe egyesben. Karlsruhéban ez a pillanat is eljött, és a 25 éves Van Uytvanck három szettben, 6:4, 1:6, 6:1-re legyőzte 21 éves párját. A mérkőzés végén a pár nemcsak gratulálni találkozott a hálónál, hanem egy csókkal is jelezték, kiállnak egymásért. 

Hozzászólások