Tenisz - DK
DK

DK

Szabó GáborSzabó Gábor
2009/09/21 08:51
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

davis-cupHát érdekes DK hétvégén vagyunk túl, az egyszer bizonyos.

Mondjuk a spanyolok bejutottak a döntőbe, erre mondjuk nagy pénzt lehetett tenni, csak érdemesnek nem volt érdemes, mert nyilván nem hozott sokat. Az egyetlen érdekesség itt mindössze annyi volt, hogy Lopez és Robredo megverte a világ egyik legerősebb párosát, az Ehrlich-Ram duót. De azért világszenzációnak ezt sem nevezném. Az Izrael elődöntője volt.

A csehekkel játszanak majd a spanyolok a döntőben, mégpedig Spanyolországban. Ők Porecsben tudtak nyerni a horvátok ellen. Ivo és Radek hatórás schnell partijáról már írtunk, arról még nem, hogy péntek este, ha valaki keveselte a teniszt, maradhatott még egy picit, hiszen Berdych is ötben verte Cilicet. Itt is eldőlt a párharc már szombaton, miután a párost is a csehek nyerték, pedig kockáztattak rendesen, hiszen a nem éppen fitt Step/Berd duót vetették be, pedig ott volt a csapatban két specialista is, Dlouhy és Hajek. Végső soron az előbbi idén csak Garrost és US Open-t nyert:) De azért ők sem utaztak hiába, hiszen vasárnap játszhattak egy-egy szinglit, Zovko illetve Karanusic ellen.

Mondjuk én azt nevezem igazi teniszbarátnak, aki vasárnap betette a lábát a csarnokba.

Ami a helyosztókat illeti: a szerbek Nole nélkül is simán bennmaradtak, Söderling megmentette a svédeket, Roger meg Svájcot, pedig a párosban nem is játszott. Monfils kikapott De Bakkertől, de aztán jött Tsonga és nyert 5 rövidítést három meccsen, ami el is döntötte a dolgokat. Az ukránoknál Stakhovsky nem volt elég, ifj. Szergej Bubka ugyanis elbukta a mindent eldöntő egyest Darcis ellen.

Egy osztállyal lejjebb a szenzáció a britek hazai veresége volt a lengyelektől, Murray hiába nyerte meg a maga két egyesét, a párost bukták Hutchins-szal, Daniel Evans meg kevés volt.

Hozzászólások