Tenisz - Djokovic meglepő választ adott Nick Kyrgios kritikájára
Djokovic meglepő választ adott Nick Kyrgios kritikájára
Fotó: Europress/AFP

Djokovic meglepő választ adott Nick Kyrgios kritikájára

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/20 09:24
Az ausztrál fenegyerek élesen kritizálta a világelsőt, aki azonban türelemre int mindenkit. Jól tudja Djokovic, hogy ő is volt fiatal.

Az ausztrál teniszező, Nick Kyrgios még a Roland Garros előtt adott interjút a No Challenges Remaining podcastnak, ahol szokásához híven ismét kevésbé cenzúrázta gondolatait. Egy ponton például azt tartotta kínosnak, ahogy Novak Djokovic ünnepelni szokott a meccs végén. Ha ez nem lett volna elég, még azt is megjegyezte, hogy a szerb „betegesen ragaszkodik” ahhoz, hogy a teniszrajongók annyira szeressék, mint Nadalt és Federert.

Erről kérdezték egy sajtótájékoztatón, amit rövid edzés után szerda délelőtt tartott a Tipsarevic Akadémián, Belgrádban.

Mit érdemel az a bűnös, aki úgy viselkedik, mint Nick Kyrgios? | Hosszabbítás

Nehéz jelzőket találni arra a viselkedésre, amit Nick Kyrgios tegnap a pályára tett a Casper Ruud elleni mérkőzésen. Az a minimum, hogy sportszerűtlen volt, amit csinált, de a többség számára valószínűleg vállalhatatlan és elfogadhatatlan is. Hogy a tenisztársadalom számára vállalható és elfogadható-e ez a Kyrgios-féle performansz, és elegendő-e azt leléptetéssel és némi pénzbüntetéssel büntetni, arról az ATP illetékes testületei határozhatnak.

„Mit mondhatnék Nick Kyrgiosnak? Valóban azt gondolom, hogy ő nem egy rossz ember” – nyilatkozta Djokovic, aki az elmúlt években egyre inkább elindult a spiritualitás útján.

„Nem tudom, miért nyilatkozik ilyeneket. Vajon Így akarja felhívni magára a figyelmet, vagy más motiválja? Nyilván mindig őszinte, mindenre nyitott szeretne lenni, akinek nincs takargatnivalója. Ez része az ő személyiségének”

– tartott rögtönzött analízist a teniszező.

A megértő szavak talán Djokovic saját múltjából is következnek, hiszen saját fiatalkorával is összehasonlította a jelenlegi Kyrgiost. Djokovic nagyjából 5 évvel ezelőtt már felajánlotta neki a segítségét. „Mindenki kritizálta őt a viselkedése miatt. Mondtam neki, forduljon hozzám bátran, hiszen korábban, a karrierem elején nekem is voltak hasonló ügyeim. Aztán megváltoztak a dolgok. Azóta sem keresett meg, ezek az üzengetések csak a sajtón keresztül mennek.”

(via)

Hozzászólások