Tenisz - Darren Cahill szerint az ATP-vb-t salakon is meg kellene rendezni
Darren Cahill szerint az ATP-vb-t salakon is meg kellene rendezni
Fotó: Europress/AFP

Darren Cahill szerint az ATP-vb-t salakon is meg kellene rendezni

Mátrai MárkMátrai Márk
2018/12/24 15:40

Simona Halep korábbi edzője, Darren Cahill azt javasolta az ATP-nek, hogy ne kizárólag kemény pályán rendezzék a világbajnokságot, hogy a többi borításon jobban teljesítő játékosok is jobb esélyt kapjanak a vb megnyerésére.

1970 óta rendezik meg az év végén az ATP Finalst, amely az 1974-es Melbourne-ben rendezett füves eseményen kívül mindig kemény pályán rendezett esemény volt. Ezt néhányan azóta nehezményezik, többek között Rafael Nadal, aki minden idők legjobb játékosa a többi borítást figyelembe véve (senki nem dominál úgy egy olyan borítást, ahol nem rendeznek vb-t, mint ő).

Hamarosan lejár a londoni O2 Arénával kötött szerződése az ATP-nek a torna rendezésére vonatkozóan, és több város is bejelentkezett a rendezés szándékával a 2021 és 2025 közötti időszakra vonatkozóan. Londonon kívül Manchester, Tokió, Torinó és Szingapúr kandidál a torna megrendezésére.

A vb esetleges salakon való rendezése némi módosításokat követelne az ATP-menetrendet illetően, hiszen július végétől kezdődően az összes salakos torna véget ér, és egészen következő februárig kemény pályán játszanak a játékosok.

„Salakon is kellene rendezni a vb-t. Könnyedén tehetnének egy salakos pályát és pár edzőpályát az O2-be. Drágább, de a pénz csak úgy ömlik a kandidálásoknak köszönhetően. Igazságtalan, hogy mindig csak egy borításon tartják a tornát.

Tőlem maradhat az O2-ben, ha úgy döntenek, mivel London kiválóan támogatja a tornát. Ellenben a borítás rotálása fontos. Ez a legnagyobb ATP-torna, és igazságosnak kellene lennie minden játékos számára a teljes karrierjüket nézve.” – mondta Cahill.

 

 

Hozzászólások