Tenisz - Így készülnének a teniszlegendák Federer és Djokovic helyében a 2021-es wimbledoni döntőre - videó
Így készülnének a teniszlegendák Federer és Djokovic helyében a 2021-es wimbledoni döntőre - videó
Fotó: Brightcove

Így készülnének a teniszlegendák Federer és Djokovic helyében a 2021-es wimbledoni döntőre - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2020/07/20 12:22
Boris Becker és Stefan Edberg játékosként és később edzőként is emlékezetes csatákat vívtak egymás ellen. Most arra kérték őket az Eurosport Tennis Legends című vodcastjében, hogy képzeljék magukat Novak Djokovic és Roger Federer helyébe, és fejtsék ki, hogyan készülnének az egymás elleni mérkőzésükre, mondjuk a 2021-es wimbledoni döntőben. 

A beszélgetés már csak azért is izgalmas, mert edzőként 2014-ben és 2015-ben is részesei lehettek egy Djokovic-Federer wimbledoni döntőnek. Vagyis az biztos, hogy mindkét teniszlegenda fejében ott volt az ideális forgatókönyve egy ilyen találkozónak. Becker elsőként azt emelte ki, hogy Federer ellen nagyon fontos a közönséghez való viszony, ugyanis a stadion nagy része a svájcinak szurkol, amit nem mindig könnyű feldolgozni a riválisainak. 

"Nem szabad magadra venni. Minden idők legjobbjának szurkolnak" - szögezte le a háromszoros wimbledoni bajnok.

Taktika terén két dolgot hangsúlyozott: egyfelől ki kell mozdítani tenyeres oldalon Federert a pozícióból, majd utána a fonákján támadni a svájcit. Másfelől pedig a fogadásoknál minden lehetőséget ki kell használni, ami alatt főleg a második adogatásokat értette. Edberg szerint a Djokovic elleni párharc egyik nehézségét az adja, hogy hosszú mérkőzésre kell készülni, ezért fontos a türelem. Emellett el kell kerülni, hogy Djokovic kerüljön előnybe, mert a szerb klasszis ellen szinte lehetetlen feladat megfordítani egy ennyire fontos mérkőzést. 

Hozzászólások