Tenisz - Paire tesztje ismét pozitív, mégis játszhatott, aztán feladta a meccset
Paire tesztje ismét pozitív, mégis játszhatott, aztán feladta a meccset
Fotó: Europress/AFP

Paire tesztje ismét pozitív, mégis játszhatott, aztán feladta a meccset

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/23 16:37
Újabb pozitív koronavírustesztje ellenére elindulhatott az 1,2 millió euró (435,6 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztornán a francia Benoit Paire.

A világranglista 25. helyezettjét egy hónapja azért zárták ki a US Openről, mert fertőzöttnek bizonyult, és karanténba helyezték egy New York-i hotelben. Állítása szerint Franciaországba hazatérve, majd a múlt héten a római verseny helyszínén is negatív lett a mintája, aztán Hamburgban mégis két pozitív tesztet produkált. Ezután viszont ismét negatívnak bizonyult, így a német szervezők végül engedélyezték a részvételét.

Rómában az első fordulóban kikapott, majd szerdán Hamburgban kimerültség miatt feladta nyitókörös meccsét a norvég Casper Ruud ellen.


"Én már semmit sem értek, csak fáradt vagyok. Nem tudom, elindulok-e jövő héten a Roland Garroson, ha nem, akkor részemről ennyi volt az idény. Az élet nem csak Netflixből és Playstationből áll" - utalt a karanténban töltött időszakra.

Jannik Schneider újságíró Twitter-oldalán megosztott egy írást arról, mely szerint Paire mostani pozitív tesztje nem feltétlen jelenti azt, hogy még fertőz az illető (az antitestek ugyanakkor megtalálhatók még a szervezetében). Más kérdés, hogy az elvileg szigorú szabályok mellett miként engedhették játszani, illetve, hogy engedik-e majd Párizsban indulni.

Bár Dr. Volker Carrero, a torna orvosa szerint minden az egészségügyi előírásoknak megfelelően történt, ezért engedték játszani, éppen Paire nyilatkozta, hogy fáradt és kimerült volt.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Tsitsipas (görög, 2.) - Evans (brit) 6:3, 6:1
Ruud (norvég) - Paire (francia) 6:4, 2:0-nál Paire feladta

Nyolcaddöntő:

Garin (chilei) - Hanfmann (német) 6:2, 7:6 (7-3)

részben MTI

Hozzászólások